середа, 28 жовтня 2015 12:16

Заступнику мера Кіровограда подарували пачку презервативів

Заступнику мера Кіровограда подарували пачку презервативів
vk.com

Пачку презервативів вручили заступнику мера кіровограда Сергію Колодяжному активісти. Так відреагували на опитування, про перейменування міста, яке провели тут 25 жовтня під час місцевих виборів. За його результатами з майже 46 тисяч голосів, 35 тисяч віддали російській назві Єласиветград.

Активісти виступають проти повернення назви часів Російської імперії

"Презервативи - бо в них є народна назва - не вельми приємна. І цей народ - більшість мешканців Кіровограда, вважатиме всіх, хто ініціював цю безглузду затію - "громадське опитування про перейменування міста". Його ініціювали, організували і збираються завтра визнати результати виключно прихильники проросійської назви "Єлисаветград". І цифру своїх прихильників вони також визначили заздалегідь. Все в кращих традиціях "русского міра", - каже активіст Дмитро Сінченко.

Розповідають, що провели експеримент під час опитування.

"Намагались проголосувати без паспорту, і це в них вдалось. Тобто, результатам цього заходу довіряти не можна," - додає він.

У середу міськрада планує передати результати до Верховної Ради. Нардепи ж мають проголосувати за перейменування обласного центру.

Нагадаємо, під час соцпитування назва Єлисаветград набрала понад 35 тисяч голосів серед майже 46 тис. опитаних. Найближчому конкуренту - Інгульську - відддали перевагу 4,3 тисячі опитаних, Златополю - 3,5 тисячі, Кропивницькому - 1,2 тисячі. Також пропонувалися назви Благомир, Ексампей та Козацький.

Зараз ви читаєте новину «Заступнику мера Кіровограда подарували пачку презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути