Ексклюзиви
середа, 11 березня 2015 16:52

Захисники Царевич оскаржать рішення Вінницького суду

Захисники Царевич оскаржать  рішення Вінницького суду

Застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці - таке рішення 11 березня прийняв суддя Вінницького міського суду Олександр Олійник щодо Оксани Царевич. Крім того, суддя Печерського районного суду міста Києва має прибувати до органів досудового слідства за першою вимогою, повідомляти про зміну місця свого перебування та носити електронний браслет.

У нарадчій кімнаті суддя Олійник обдумував рішення понад три години. Мотивував його тим, що прокурорами не доведено в повному обсязі ризики, що Царевич може переховуватися, впливати на свідків чи знищувати будь-які докази. Тому замість утримання під вартою, застосував більш м'який запобіжний захід.

"Задоволеною бути не можна. Але це судове рішення, і крапка", - коротко прокоментувала обвинувачувана.

ЇЇ захисники мають іншу думку - з рішенням не погоджуються і будуть оскаржувати його у відведений п'ятиденний термін в апеляційному суді.

"Рішення ми оскаржимо безумовно, оскільки ми вважаємо, що довели в судовому засіданні, що немає підстав для підозри Царевич. Щодо електронного браслету - це говорить про те, що просто будуть моніторити її пересування, більше нічого. Вона може вільно пересуватися і не може залишати територію України, більше ніяких обмежень немає", - сказав захисник Юрій Сухов.

Представники Вінницької обласної прокуратури, які підтримували обвинувачення в суді, ще не вирішили, чи будуть оскаржувати рішення суду. Погодився з ними і слідчий Київської прокуратури.

"За місцем проживання буде виконано дану вимогу щодо браслета. Поки що ми виконуємо дану ухвалу. У випадку зміни обставин, якщо буде порушено особисте зобов'язання і буде надано додаткові докази, будемо повторно звертатися до суду, про перегляд міри запобіжного заходу. На думку прокуратури, було подано достатньо доказів вини Царевич, але суддя має право неупереджено їх досліджувати, тому прийняв саме таке рішення", - зауважив Володимир Іванцов, старший слідчий прокуратури міста Києва.

Нагадаємо, суддів Печерського районного суду міста Києва Оксану Царевич та Віктора Кицюка звинувачують у винесенні неправомірних рішень щодо автомайданівців. Напередодні вища кваліфікаційна комісія відсторонила їх від посад на два місяці. Справу про обрання запобіжного заходу Кицюку Вінницький міський суд продовжив розглядати о 15 годині 11 березня.

Зараз ви читаєте новину «Захисники Царевич оскаржать рішення Вінницького суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути