понеділок, 19 вересня 2016 18:31

Запустили сонячну електростанцію площею 32 га

Запустили сонячну електростанцію площею 32 га

На Вінниччині ввели в експлуатацію I чергу сонячної електростанції в селі Писарівка Калинівського району потужністю 800,8 кВт і I чергу сонячної електростанції на території Чечельницького селищної ради потужністю 8 000 кВт. Підприємство у Чечельнику займає 32 га, повідомляє канал "24".

"Після введення в експлуатацію II черги, СЕС "Чечельник" займатиме площу 32 га. Зможе видавати потужність 16 МВт, щорічно генеруючи близько 22 млн кВт-год електроенергії. Завдяки цьому на 22 тис. тонни в рік зменшаться викиди вуглекислого газу в атмосферу", - повідомляють у компанії "Подільський Енергоконсалтинг".

Передбачається, що проект буде реалізований вже до кінця поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хірурги навчилися долати рак четвертої стадії

В даний час близько 70% проектів вінницької компанії, яка була заснована в 2009 році, є об'єктами сонячної енергетики. Технічні можливості дозволяють будувати СЕС потужністю до 3 МВт за 3 місяці.

Нагадаємо, у Кам'янці-Подільському на Хмельниччині на міській "Алеї закоханих" встановили гігантську металеву парасольку, на куполі якої розміщені 4 сонячні батареї для підзарядки мобільних телефонів та ґаджетів.

Зараз ви читаєте новину «Запустили сонячну електростанцію площею 32 га». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути