четвер, 14 квітня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Запорізькі партизани допомагають ЗСУ

Запорізькі партизани допомагають ЗСУ
Укрзалізниця призначила 5 регулярних рейсів із Запоріжжя до Львова, Ковеля та Києва Фото: Громадське телебачення

На 14 квітня на Запоріжжі ворог продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об'єктах інфраструктури регіону, намагається проводити штурмові дії в деяких населених пунктах Пологівського району.

Допомагають збройним силам України завдавати втрат окупаційним військам невідомі патріоти. З 20 березня по 12 квітня у Мелітополі близько 70 військовослужбовців РФ загинули від ножових та вогнепальних поранень під час патрулювання території у нічний час. Це наслідок роботи українського руху опору Мелітополя, пишуть у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

У Мелітополі розстріляли автомобіль із буквою Z. Після цього окупанти посилили контроль на своїх блокпостах.

Піротехніки ДСНС знищили чотирьохзапальний елемент реактивного снаряду "Град" сучасного виробництва. Роботи проводили у Новояківлівці. Ще один артилерійський снаряд знищили у Григорівці.

Окупанти на тимчасово зайнятих територіях перевіряють документи, особисті речі та мобільні телефони, примусово перевіряють помешкання.

У Мелітополі російські окупанти вкрали пенсії. З одного з поштових відділень міста росіянами було викрадено 3 млн грн для виплат пенсій та субсидій. Гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський зазначив, що і надалі його організація доставлятиме гроші пенсіонерам.

Окупанти з Енергодара продовжують шукати довірливих містян, які за винагороди здадуть їм зброю. Заклики росіяни ілюструють власною зброєю, видаючи це за "добровільно здані" автомати та набої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні запрацює дев'ять гуманітарних коридорів: перелік маршрутів

Укрзалізниця призначила 5 регулярних рейсів із Запоріжжя до Львова, Ковеля та Києва. На них можна купити квитки.

На Запоріжжі є висока загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової та цивільної інфраструктури. У будь-який момент російські окупанти можуть активізуватися для просування до Запоріжжя. На Пологівському напрямку противник хоче утримати захоплену територію, проводить повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами, обстрілює українських військових і місцеве населення з реактивних систем залпового вогню, намагаючись оволодіти окремими населеними пунктами, але успіху не має.

Зараз ви читаєте новину «Запорізькі партизани допомагають ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути