середа, 13 квітня 2022 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі розвінчують шахраїв, потерпають від колаборантів і успішно відбивають ворожі атаки - ОВА

На Запоріжжі розвінчують шахраїв, потерпають від колаборантів і успішно відбивають ворожі атаки - ОВА
У Дніпрорудному окупанти зайняли місцеве відділення поліції, на його базі відкрили свою "міліцію" Фото: Офiцiйний канал Запорізької обласної військової адміністрації

По всьому Запоріжжі є висока загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової та цивільної інфраструктури. У будь-який момент російські окупанти можуть активізуватися для просування до Запоріжжя.

На Пологівському напрямку противник хоче утримати захоплену територію, проводить повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами, обстрілює українських військових і місцеве населення з реактивних систем залпового вогню, намагаючись оволодіти окремими населеними пунктами, але успіху не має, повідомили на Офiцiйному каналі Запорізької обласної військової адміністрації.

Фосфорними боєприпасами обстріляли село Новоданилівку Пологівського району загорівся дах житлового будинку по вулиці Хрусталькова. Пожежу ліквідували. Постраждалих немає.

У Дніпрорудному окупанти зайняли місцеве відділення поліції, на його базі відкрили свою "міліцію". За головного поліцая поставили Костянтина Лисенка. У Мелітопольському районі окупанти також розставляють на ключові посади колаборантів.

"Канікули у школах тимчасово окупованого Мелітополя мають тривати до 1 травня, але росіяни намагаються організувати навчальний процес і відзвітувати для російських ЗМІ про успіхи. Директорка промислово-економічного технікуму Олена Шапурова, наслідуючи терористичні методи окупантів, залякує батьків та учнів, погрожує їм виключенням, а педагогів схиляє до співпраці, обіцяючи нарахування зарплати з 1 квітня", - повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві затримали трьох росіян-диверсантів

Від імені командира 6 окремого стрілецького батальйону у "Фейсбук" розповсюджують фейкові друковані листівки. Мовляв той збирає допомогу. Інформація, що міститься у листівках, шахрайська, стрілецький батальйон про подібну допомогу не просить.

За добу Сили оборони Запорізького краю знищили 17 російських терористів та їхню техніку. Зокрема, один танк, чотири бойові машини та п'ять автівок. Крім того, українські захисники поранили п'ятьох рашистів. Також поблизу Гуляйполя ворог наніс авіаційний удар ракетою Х-29 класу "повітря-земля". Вона призначена для знищення залізобетонних споруд, мостів, посадкових смуг та кораблів. Однак окупанти поцілили у туалет.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі розвінчують шахраїв, потерпають від колаборантів і успішно відбивають ворожі атаки - ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути