субота, 24 березня 2018 03:28

Започаткували міжнародну премію для майстрів художнього скла

Започаткували міжнародну премію для майстрів художнього скла
Відзнаку допомогли започаткувати китайські колеги. Фото:www.biblioteka.uz.u

У Львові започаткували міжнародну премію для майстрів художнього слова.

Фундатори відзнаки – народний художник України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, академік Національної академії мистецтв України, професор, екс-ректор Львівської національної академії мистецтв Андрій Бокотей та Галерея "Ґрінвейв", що у місті Усі Китайської Народної Республіки, - про це пише "День".

До участі у конкурсі запрошували студентів та професійних художників-склярів віком до 35 років. Надати роботи з художнього скла вони мали у довільній техніці, виконані упродовж останніх двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська бандуристка стала обличчям Міжнародної наукової конференції

До складу комісії, котра визначала найкращий твір, увійшли представники України та Китаю. Очолив журі президент Національної академії мистецтв, ректор Національної академії образотворчого мистецтва й архітектури Андрій Чебикін.

На конкурс подалися 28 молодих художників-склярів, студентів та випускників кафедри художнього скла Львівської національної академії мистецтв. Їхні твори виставили для оцінювання членами журі, і для загального огляду у Музеї скла.

Лауреатом І премії імені Андрія Бокотея став випускник ЛНАМ Кирило Білан. Друге місце, а з ним – 20000 гривень, виборов Руслан Лучко. Третє і 10000 грн. – Андрій Чижов.

Переможцю нададуть право взяти участь у ІІ Міжнародній конференції художників-склярів у місті Нінбо (КНР). У зібранні братимуть участь відомі склярі з десяти країн. Покриття витрат на подорож та побут на території Китаю бере на себе фундатор премії імені Бокотея з китайського боку. До Піднебесної переможець повезе й твір, котрий виборов першу премію, аби залишити у збірці Музею скла, що його відкриють у жовтні в місті Нінбо. Конкурс молодих майстрів художнього скла проводитимуть кожного року. Це узгодили з китайською стороною.

Твори і переможців, і всіх учасників конкурсу перебувають у львівському Музеї скла. Оглянути цю красу можна до 20 квітня.

У китайській провінції Сичуань відкрили найвищий скляний міст для пішоходів.Міст побудували на висоті майже 2 тис. м. Від прозорого настилу до землі - 186 м, що дорівнює висоті 66-поверхової будівлі. Споруда завдовжки 198 м.

Зараз ви читаєте новину «Започаткували міжнародну премію для майстрів художнього скла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути