вівторок, 03 травня 2022 11:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Захоплювалися цитатами Путіна й Лаврова: на Вінниччині "спакували" прихильників "русского мира"
4

Фото: facebook.com/ssu.vinnytsia

На Вінниччині СБУ викрила чергових кремлівських шанувальників, які в заборонених соцмережах підтримували воєнну агресію Росії проти України.

46-річний мешканець одного з сіл Хмільницького району, уродженець Росії, захоплювався цитатами Путіна й Лаврова та з нетерпінням очікував на знищення патріотів України, повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО нарощує війська в Румунії

"Крім цього, "орко-пропагандист" розповсюджував матеріали, де повністю підтримував дії рашистів по знищенню українських військових та політичних сил", - йдеться у повідомленні.

Інший фігурант, житель обласного центру, теж підтримував "русский мир". Поширював проросійські матеріали на своїй сторінці у Facebook. А з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну значно активізував свою інтернет-пропаганду. У дописах він співчував загарбникам, виправдовував їхнє вторгнення в нашу державу та звинувачував українських військових у воєнних злочинах.

"В окремих постах вінничанин стверджував, що Російська Федерація нібито протистоїть у смертельному двобої із "націоналістами", дискредитував Збройні сили України, поширював ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики Кремля", - пишуть у відомстві.

На Вінниччині правоохоронці затримали 58-річного громадянина Росії. Чоловік фотографував об'єкти критичної інфраструктури області.

Зараз ви читаєте новину «Захоплювалися цитатами Путіна й Лаврова: на Вінниччині "спакували" прихильників "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути