понеділок, 04 травня 2020 10:27

"Захищав карантин, а тепер скасовує": у соцмережах обговорюють різку зміну настроїв мера Черкас

"Захищав карантин, а тепер скасовує": у соцмережах обговорюють різку зміну настроїв мера Черкас
У соцмережах обговорюють пом'якшення карантину в Черкасах на тлі зростання кількості хворих на Covid-19

Міський голова Черкас, де всупереч рішенням центральної влади пішли на послаблення карантину, ще півтора місяця тому гаряче підтримував запровадження обмежень і закликав поліцію до жорсткіших дій стосовно порушників.

"Звертаюся до правоохоронних органів. Я попросив би вас жорсткіше діяти в даній ситуації. Час настав. Тому що та демократія, яка відбувається зараз, вона ні до чого гарного не приведе. Ви бачите події, які відбулися в Китаї. Тільки жорсткі міри карантину – вони фактично побороли епідемію" – сказав Анатолій Бондаренко у своєму зверненнідо мешканців міста від 14 березня.

Він також просив підприємців з розумінням ставитися до обмежень, адже "прибутки з собою всі ми не заберемо".

Однак напередодні травневих свят виконком Черкаської міськради ухвалив рішення про відновлення роботи частини місцевих підприємців при тому, що послаблення карантину, згідно з планом Кабінету Міністрів, може розпочатися не раніше 11 травня. А сам мер заявив про готовність міста "чинити опір" центральній владі, яка наполягає, що передчасне зняття обмежень ставить під загрозу життя та здоров'я громадян.

На зміну настрою мера відреагували соцмережі.

"Тоді мер говорив про найскладнішу ситуацію з часів існування всього світу. А сьогодні – пом'якшує карантин. Парадокс, як змінилася людина... Коротше, ніякий він не Герой. А так, черговий політичний флюгер", – написав журналіст Олексій Братущак.

А блогер Сергій Іванов звертає увагу на те, що Анатолій Бондаренко був прихильником жорсткого карантину в той час, коли в місті не було жодного хворого, й підтримує його скасування тоді, коли в області вже понад 300 інфікованих.

"Тоді він захищав карантин і вимагав жорстких дій, сьогодні він скасовує. Де логіка? Але виникає питання: коли Бондаренко був щирим – тоді чи зараз? Чи його щирість напряму залежить від політичної кон'юнктури? Давайте дивитися на це з точки зору логіки, а не з точки зору туги за новим гетьманом", – зазначив Іванов.

За його словами, Анатолій Бондаренко "хайпує" з прицілом на місцеві вибори.

Деякі користувачі закидають меру зв'язки з криміналітетом і турботу про власну вигоду.

"Мер Черкас Анатолій Бондаренко причетний до відомої у місті банди "Торпеда" та особисто до Олександра Прудіуса, який зараз не може повернутись в Україну через пару десятків терактів і диверсій на території України", – пише координатор ініціативи "Свободу в'язням Кремля" Сергій Мазур, і додає, що в поведінці мера немає жодної турботи про бізнес, натомість він дбає лише про власні інтереси.

Зараз ви читаєте новину «"Захищав карантин, а тепер скасовує": у соцмережах обговорюють різку зміну настроїв мера Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути