неділя, 31 березня 2019 09:35

Зафіксували перші порушення на виборах

Зафіксували перші порушення на виборах
Імовірно, порушення пов'язані з трьома кандидатами в президенти. Фото:glavcom.ua

Перші порушення в роботі дільничних виборчих комісій та приховану агітацію помітили на Волині.

Імовірно, порушення пов'язані з трьома кандидатами в президенти, - повідомляє "Опора".

О 07:30 ранку 31 березня, спостерігач ОПОРИ у селі Доротище Ковельського району на дільниці №070366 (округ №21) зафіксував, як принаймні двом особам виписували посвідчення на порожніх проштампованих бланках від ОВК просто у приміщенні дільниці.Спостерігачу відмовили у проханні надати відповідну постанову про призначення вказаних осіб у комісії. Відповідно, доказів призначення саме цих осіб до складу комісії спостерігач не отримав.У цьому випадку є перевищення повноважень з боку ДВК, оскільки такі повноваження не передбачені в статті 27 Закону України "Про вибори Президента України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента: в якій країні не зможуть проголосувати українці

О 07:54 в селищі Торчин Луцького району на дільниці №070489 (округ №20), під час вкидання контрольних листів у виборчі скриньки, спостерігачі, окрім спостерігача ОПОРИ, розписалися на листах у місці, де мали ставити свої підписи члени виборчої комісії.

У "день тиші" о 7:00 31 березня спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили приховану агітацію. Вона була схожа до стилістики попередніх агітматеріалів трьох кандидатів у президенти. Порушення відбулось в межах округів №19, №20, №22 та №23.

Матеріали з прихованою агітацією, мали схожі шрифти, кольорову гаму, розміщення тексту на площині до агітматеріалів, які кандидати використовували у рамках своїх кампаній. Зокрема, на рекламних площинах помітили матеріали із гаслами "Виходь за рамки", а також "Не втрать ще 5 років. 31 березня!". Білборди з останнім гаслом були наразі лише на території округу №23.

Також на низці сітілайтів та білбордів виявляли приховану агітацію, виконану у стилістиці ще двох кандидатів у президенти. Йдеться про сітілайти із гаслом "Змінюй" та білборди "Думай" у вказаних округах.

Сьогодні, 31 березня 2019-го року, українці голосують за президента.Зробити свій вибір можна на 33 тис. 540 дільницях в Україні з 8:00 до 20:00. З собою потрібно взяти паспорт громадянина України.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували перші порушення на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути