пʼятниця, 07 червня 2019 17:40

З фарбами та мольбертами посеред вулиці: стартував проект "Кращий художник"
8

У Вінниці стартував проект "Кращий художник"
Фото: naparise.com
У Вінниці стартував проект "Кращий художник"
У Вінниці стартував проект "Кращий художник"
У Вінниці стартував проект "Кращий художник"
У Вінниці стартував проект "Кращий художник"

4 червня у Вінниці стартував проект "Кращий художник".

Щодня з п'ятої ранку на вулицях Вінниці можна зустріти 26 художників із різних країн з фарбами та мольбертами – учасників Міжнародного пленеру "Кращий художник". Кожен обрав для себе цікаву історичну локацію та відтворює її на полотні, повідомляє "На Парижі".

"Я раніше бував у Вінниці, але тільки проїздом. У такому конкурсі беру участь вперше. Місто гарне, дарує натхнення і спонукає до творчості. У моєму місті подібні заходи не відбуваються, тому я радий, що мені пощастило пройти до фіналу, отримати новий досвід і поділитися своєю творчістю з вінничанами, які на фіналі будуть дивитися на мої роботи і роботи моїх колег" - розповідає Кирило Дубовик із Житомира.

5 червня найчисельніша група художників працювала біля Вінницьких Мурів. І хоч малювали на одній локації – картина у кожного різна і по-своєму унікальна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифровий художник показав вуличні фото, які надихають подорожувати

"Кращий художник" особливий тим, що тут можна познайомитися як з молодими митцями, так і досвідченими, при чому з різних країн світу. Такий формат дозволяє презентувати себе і перейняти досвід колег, які працюють в інших техніках", – відзначає одеситка Злата Шишман.

Учасники конкурсу створюватимуть картини з пейзажами та визначними пам'ятками до 14 червня. Митці мають написати щонайменше по чотири роботи кожен. Їхні твори оцінюватиме журі, до складу якого входять провідні українські та світові художники, мистецтвознавці, представники організаторів та партнерів пленеру.

76-річний уманець Іван Сердюк З0 років створює картини з соломки. До цього художник вивчав карбування по металу, кераміку, флористику. Каже, соломка — дуже давній матеріал, тому найбільше його картин саме з неї.

Зараз ви читаєте новину «З фарбами та мольбертами посеред вулиці: стартував проект "Кращий художник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути