середа, 18 листопада 2020 13:29

Вибори ректора Одеського медіну намагаються заблокувати в інтересах Дубініної

Вибори ректора Одеського медіну намагаються заблокувати в інтересах Дубініної
Адвокат Максим Болдін позовами намагається зірвати вибори ректора Одеського медіну

В Одесі колишній чиновник, адвокат Максим Болдін намагається через суди заблокувати вибори ректора Одеського національного медуніверситету, які повинні відбутися 25 листопада.

Про це повідомляють Українські національні новини.

Сам Болдін не балотується, але активно підтримує одного з кандидатів - Владлену Дубініну. Її рейтинг серед колективу невеликий. "За даними близьких до університету джерел, Максим Болдін подав кілька позовів до судів з вимогою визнати вибори незаконними. Мовляв, раз не переможе Дубініна, нехай не переможе ніхто", - йдеться в матеріалі.

При цьому видання відзначає: законних підстав для скасування виборів немає. Вони були оголошені Міністерством охорони здоров'я відповідно до законної процедури, всі претенденти на пост ректора до виборів були допущені.

"Позивач це прекрасно розуміє, і розраховує на зв'язки в одеських судах. Болдін не упускає можливості похвалитися перед колегами тим, що в них у нього "все схвачено". Найближчим часом з'явиться можливість це перевірити. Якщо хоча б один його позов буде задоволений, судова система винесе собі черговий вирок за статтями "злочинна діяльність" та "винесення неправомірних рішень", - пишуть УНН.

Видання припускає, що Болдін підтримує Дубініну в розрахунку отримати "пост тіньового ректора". "Для нього медін - остання можливість відбутися професійно, статусно і публічно", - йдеться в матеріалі.

На місцевих виборах-2020 Болдін і Дубініна безуспішно балотувалися в депутати міської ради Одеси від партії "Перемога Пальчевського", але не подолали прохідний бар'єр. Влітку минулого року Болдін став одним з п'яти кандидатів на пост глави Одеської ОДА, що викликало широкий резонанс. Незадовго до цього він домігся звільнення з СІЗО Ігоря Павловського, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк. Болдін був його адвокатом і, як стверджують активісти "Хто замовив Катю Гандзюк", неодноразово брехав в суді про нібито поганий стан здоров'я його підзахисного.

У 2010 році Болдін був підозрюваним у "справі Смоляра". У 2010 році чиновники Одеської міськради вивели з комунальної власності 35 об'єктів, чим завдали збитків в розмірі 37 млн ​​грн. Незаконне рішення візував особисто Болдін, на той момент начальник юрдепартаменту міськради.

Зараз ви читаєте новину «Вибори ректора Одеського медіну намагаються заблокувати в інтересах Дубініної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути