Ексклюзиви
неділя, 10 вересня 2017 16:49

Встановили рекорд у мистецтві "руки та ноги"

  Участниками рекорду стали 2001 спортсмен. Фото: glavnoe.ua
Участниками рекорду стали 2001 спортсмен. Фото: glavnoe.ua

У Харкові учасники продемонстрували масове виконання елементів тхеквондо. Більше 2 тис. спортсменів віком від 3 до 63 років зібралися на центральній алеї парку ім. Горького в Харкові, аби встановити новий спортивний рекорд України.

Про це повідомляє 24tv.ua.

У Нацреєстрі рекордів розповіли, що ще в жодному з українських міст не брались за подібне. І після підрахунків зафіксували нове національне досягнення.

"Сьогодні Харків, як завжди, підтвердив титул спортивної столиці України. Ми хочемо підкреслити дуже високий рівень організації, так як ми нарахували 2001 учасника рекорду", – сказала керівниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки надлегких раритетних літаків і вертольотів показали на авіафесті

Разом на площі вишикувалися учні та тренери 7 дитячо-юнацьких спортшкіл і 15 спортклубів. Незважаючи на кольори поясів, усі разом продемонстрували ази тхеквондо. Із корейської "тхеквондо" перекладається як "мистецтво руки та ноги".

Дві тисячі першим учасником рекорду став тренер. Саме його команди і виконувала ціла алея тхеквондистів. Каже все далось легко, адже найменші повторяли за титулованими спортсменами.

"Через тиждень вже ми їдемо на Чемпіонат світу в Корею. Кістяк збірної – це харків'яни. А серед тих хлопців, які сьогодні вийшли, були учасники майбутнього Чемпіонату світу. Ми показали, що у нас є великий резерв і нам є, звідки черпати джерело позитиву, енергії та майбутніх спортивних медалей", – сказав заслужений тренер України Віталій Гагарін.

Рекорд встановили в рамках щорічного Ярмарку спорту, який вчетверте проходить у Харкові. Цього разу тут представлено 60 федерацій і близько 25 спортивних організацій.

Представники київської "Батьківщини" та "Батьківщини молодої" розгорнули найбільший прапор України в світі. Акція була приурочена до Дня прапора, який святкують 23 серпня. Захід відбувся на Софійській площі у Києві. Найбільший прапор України має розміри 60х40 метрів (2400 м.кв.) та внесений до Книги рекордів України. За останні роки прапор був розгорнутий в понад 50-ти містах нашої держави і тепер знову повернувся до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Встановили рекорд у мистецтві "руки та ноги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути