Ексклюзиви
понеділок, 17 серпня 2020 18:02

"Все, що починається у Львові, має успіх" - стартували зйомки стрічки "Я, Побєда і Берлін"
5

Режисерка фільму "Я, Побєда і Берлін" Ольга Ряшина
Фото: Анна-Лілія КОКОРА
Знімальна група вирішує, об котру частину машини розбивати тарілку, щоб її не пошкодити.
Знімальна група фільму "Я, Побєда і Берлін" після перших відзнятих кадрів.
Бекстейдж зі зйомок фільму.
Одні з перших кадрів фільму, які знімали у Львові.

17 серпня у Львові компанія Star Media почала зйомки фільму за однойменною книжкою Кузьми Скрябіна "Я, Побєда і Берлін".

В понеділок об 11.00 знімальна група збирається на площі Соборній, біля Церкви Святого Андрія. Реквізитори метушаться біля жовтої "Побєди". Її номери "К 1708 АВ" - ініціали і дата народження Андрія Кузьменка, музиканта та автора книжки. Машину готують для перших кадрів - проїзду від вул.Сербська до вул. Івана Франка. Перевіряють двигун автомобіля.

Поруч - актори масовки у стилізованих костюмах початку 1990-х. Діти у шкільних формах з фартушками та бантами на косичках, молодь у спортивних костюмах, літні люди. Готуються до початку зйомок. Візажисти та костюмери перевіряють та корегують їх вигляд.

За кілька хвилин площу перекривають. Глядачів та журналістів, присутніх на майданчику, просять перейти дорогу до Галицького ринку, так щоб вони не потрапляли у кадр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмі дали Героя України

- А що тут відбувається? - водій чорної Audi, яка проїжджає повз ринок опускає вікно в автомобілі.

- Знімають "Я, Побєда і Берлін". Про Скрябіна кіно, - відповідає хтось з натовпу.

Водій захоплено починає свистіти, підносить праву руку до серця, тоді висуває у вікно з піднятими трьома пальцями. Йому відсвистують і аплодують. Автівка проїжджає повз. Ще за кілька хвилин поліція перекриває й дорогу за маршрутом, який має проїхати "Побєда".

Автор: Анна-Лілія КОКОРА
  Одні з перших кадрів фільму, які знімали у Львові.
Одні з перших кадрів фільму, які знімали у Львові.

В машину сідає водій. Глядачі фільмують перші кадри на свої мобільні телефони. Як тілька авто проїжджає повз - аплодують та підтримують вигуками. "Побєда" розвертається та прямує до церкви святого Андрія. Біля неї збираються актори та творці фільму.

- Сьогодні починаємо проєкт, який готували два роки. Він важливий для нас, бо творці фільму, продюсери, режисери, сценаристи знали Андрія. Тому наше завдання дуже відповідальне. Хочу побажати удачі знімальній групі, нікому не хворіти та усім дійти до фінішу, - каже продюсер проєкту Олексій Терентьєв. - Також хочу подякувати за допомогу, яку надає керівництво міста. Сподіваємось ми не сильно заважатимемо львів'янам.

Терентьєв передає слово меру Львова, Андрію Садовомому.

- Думаю, не можна було би побажати кращого подарунка на День народження, ніж початок зйомок фільму. Нині ж в Андрія Кузьменка свято. Переконаний, що фільм буде класний. Бо усе, що починається у Львові, має успіх і перемогу. Бажаю знімальній групі отримати Оскар. І не один! - каже Садовий.

До "Побєди" приносять тарілку із силуетом Скрябіна, назвою фільму, логотипом компанії Star Media та іменами усіх творців фільму. Дають її у руки режисерці фільму Ользі Ряшиній.

Автор: Анна-Лілія КОКОРА
  Знімальна група фільму "Я, Побєда і Берлін" після перших відзнятих кадрів.
Знімальна група фільму "Я, Побєда і Берлін" після перших відзнятих кадрів.

- Нині у Львові чудова погода, дуже тепло. Я б хотіла, щоб так було під час усього періоду зйомок тут. Щоб уся наша робота була такою успішною, як нинішній день. Андрію, це - для тебе! З Богом!, - каже режисерка. Підходить до "Побєди", розбиває тарілку об бампер.

Вона розлітається на дрібні шматочки. Їх тут же розбирають знімальна група та люди, які спостерігали за процесом. Фотографуються з машиною і прямують на бекстейдж. Готуються до активних зйомок.

Над стрічкою "Я, Побєда і Берлін" працюють компанії "ЕТ ПОІНТ" та "Star Media", за підтримки Держкіно. Реліз фільму в Україні заплановано на 2021 рік. Перші знімальні дні триватимуть у Львові із 17 до 27 серпня.

Комедія розповість історію хлопця Кузьми, який придбав перше в своєму житті авто під маркою "Побєда". Готовий разом із нею підкорювати цілий світ, герой вирушає зі своїм товаришем Бардом до Берліну. Проте ні сам Кузьма, ні Бард не підозрюють, які шалені пригоди чекають на них, а також того, що повернуться вони з цієї подорожі вже зовсім іншими людьми.

Зараз ви читаєте новину «"Все, що починається у Львові, має успіх" - стартували зйомки стрічки "Я, Побєда і Берлін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути