Ексклюзиви
вівторок, 02 квітня 2024 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог знищив майже всю критичну інфраструктуру Харкова - мер

Ворог знищив майже всю критичну інфраструктуру Харкова - мер
Росія знищила майже всю критичну інфраструктуру міста. Фото: ДСНС

За час повномасштабної війни російські окупанти практично зруйнували всю комунальну і приватну енергетичну інфраструктуру Харкова.

У місті зараз складна ситуація з енергетикою, заявив мер Харкова Ігор Терехов, передає LIGA.net.

"Щодня з'являються нові руйнування. Також ворог нищить житлові будинки. На Північній Салтівці практично немає жодного вцілілого багатоповерхового будинку. Я не знаю, який план у ворога. Вже зруйновано практично всю критичну енергетичну інфраструктуру, приватну також розбито", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долітають за 40 секунд: Росія гатить по Харкову новими снарядами

Ситуація для енергетичної галузі в місті дуже важка. Під час ракетної атаки 22 березня Росія зруйнувала всі трансформаторні підстанції, пошкодила ТЕЦ. У місті був блекаут.

"Наразі в Харкові діють погодинні графіки відключення світла. Однак ніхто не опускає руки. У нас цілодобово працюють пункти незламності. За два дні останнього блекауту після обстрілів туди прийшли 28 тисяч харків'ян. У школах безкоштовно годують людей. За рік видали 10 мільйонів порцій їжі. Ми переживали і складніші часи - переживемо й ці", - наголосив Терехов.

На Куп'янсько-Лиманському напрямку вже понад 10 місяців є концентрація ворожих військ у приблизно 100 тис. Із них безпосередньо воює приблизно 40 тис. окупантів. Інші - це логістика, сили забезпечення, шпиталі.

Противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією абсолютно все прикордоння, заявив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Він оцінив воєнну загрозу для регіону, розкривши подробиці щодо дій російських військових на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Зараз ви читаєте новину «Ворог знищив майже всю критичну інфраструктуру Харкова - мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути