вівторок, 17 грудня 2019 17:18

"Воно" існує: Україною розгулює клоун Пеннівайз і лякає людей

"Воно" існує: Україною розгулює клоун Пеннівайз і лякає людей
Мукачівського Пеннівайза вперше помітили 9 грудня. Після цього, його стали помічати чи не щодня

В місті Мукачево на Закарпатті невідомий лякає людей в костюмі клоуна Пеннівайз з фільму жахів, за мотивами роману Стівена Кінга "Воно".

Відеопранки з'являються вже близько двох тижнів. На них клоун лякає перехожих в парку і на набережній в Мукачево, вискакує зі сміттєвого бака в Ужгороді тощо.

Мукачівського Пеннівайза помітили 9 грудня. Місцеві ЗМІ опублікували світлини клоуна, який гуляв та ховався за дамбою біля парку на Валленберга. Після цього, його стали помічати чи не щодня. У місцевому "Депеш парку", на центральному мосту. Пеннівайз вискакував перед автівками на дорозі. Також, помічений був поза містом - у мережі опублікували його відео з АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жах та істерики – мережею шириться новий пранк над дітьми

Згодом, клоун перебрався в Ужгород. Біля пішохідного мосту він вискакував з смітника та дарував мандаринки.

В останньому відео клоун із фільму жахів вже не лякає людей, а роздає піцу мешканцям Мукачева.

Відео, яке опублікував сам організатор "перфомансу" викликало активну дискусію у мережі. Одні вважають, що лякати таким чином людей — це не розумно і небезпечно. Інші не бачать у цьому нічого поганого, на їхню думку це весело.

12 грудня, закарпатська прокуратура опублікувала повідомлення про те, що вони розпочали кримінальне провадження, аби віддати відео на експертизу. Авторів відео підозрюють у виготовленні і розповсюдженні відео, що ймовірно, пропагує культ насильства і жорстокості. Тому було зареєстровано провадження за ч. 2 ст. 300 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розіграв на смерть. Пранкера вбили під час розіграшу

Мукачівському Пеннівайзу світить штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін.

Автор роликів про клоуна Пеннівайза, заявив, що не припинить знімати подібні відео.

"Наші відео не несуть пропаганди насильства. Багато пишуть, що ми можемо довести людей до інфаркту. Пояснюю: над людьми похилого віку та дітьми ми не жартуємо. Також нами зайнялася прокуратура, все, що я можу на це сказати, - це просто побажати їм успіху в розслідуванні. Нас це ні в якому разі не зупинить. Це тільки початок. Чекайте нове відео ", - йдеться в повідомленні на відеоканалі, де виставляють ролики за участю клоуна.

Згідно роману "Воно" є первісним злим створінням з простору між світами під назвою Макровсесвіт або Тодеш, чий аватар, Пеннівайз, прокидається кожні 27 років, щоб полювати на дітей містечка Деррі, штат Мен. Персонаж черпає силу з ненависті, страху та розчарування.

Зараз ви читаєте новину «"Воно" існує: Україною розгулює клоун Пеннівайз і лякає людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути