пʼятниця, 13 грудня 2013 17:56

У Львові поклали довговічну дорогу
19

Фото: Фото: Ярослав Тимчишин

Вулицю Городоцьку, одну з найбільших у Львові, відкрили сьогодні для проїзду. Ремонт тут тривав півроку. З червня десятки маршрутів об'їжджали район вузькими вуличками, стояли у заторах. Вулиця з'єднує центр з залізничним вокзалом, спальними районами. Львів'яни ходили по піску, переносити дитячі візочки з одного боку на інший жінкам допомагали робітники, що клали плитку. Роботи виконувала турецька фірма "Онур".

До того на вулиці була стара бруківка, з ямами і вибоїнами, трамвайна колія випирала наверх. За цей час переклали нову бруківку, поклали рівне трамвайне полотно та зробили розв'язку. Ремонт здійснюється за гроші, що виділив Європейський банк Реконструкції та Розвитку. Вартість робіт – 4 млн 163 тис. євро.

"Інші міста сидять і чекають, поки їм держава гроші виділить, бо казначейства затримують. Львів уже багато років співпрацює з Європейським банком Реконструкції і Розвитку. Ми беремо позику, тому маємо можливість робити усі ремонти протягом літа, а не у грудні, коли мороз надворі. Тоді, коли отримуємо гроші, віддаємо ЄБРР, - розповідає мер Львова Андрій Садовий. - Саме тому у нашому місті за останній час зроблено величезну кількість робіт".

Робота із бруківкою дуже затратна. Лише сам камінь викладало сто робітників. А ще робили усі інженерні мережі - з водою, газом, каналізацією. Нову трамвайну колію зробили також сучасною - безшумною. Це досягається за рахунок того, що між бетоном і рейками кладуть гумові прокладки.

"Хоча кам'яна дорога була колись у Львові розрахована для карет, ми не можемо відмовитися від неї і нині, - каже Олег Береза із "Львівавтодор". - Бо вона довговічна. Ці каменюки, які ми перекладали, мають більше ста років і ще в повній придатності. Ми нічого не докупляли. Перебирали кожен камінець і викладали наново. Звісно, що на такому покриттю швидко не розженешся. Також і для автомобілів це мінус. Машини швидко зношуються. Але це обличчя нашої старовинної центральної частини міста. Львівська архітектура без бруківки не має такого вигляду."

Зараз ви читаєте новину «У Львові поклали довговічну дорогу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути