четвер, 22 березня 2018 16:59

У Львові відмовились від маршруток

У Львові відмовились від маршруток
Пасажирів возитимуть електротранспортом та великими автобусами. Фото:zik.ua

Львівська міськрада 22 березня підтримала петицію про повну відмову від малих автобусів – маршруток.

Вирішили організовувати перевезення електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. За відповідну ухвалу під час засідання сесії проголосували 47 депутатів. Про це пише ZAXID.NET

Згідно з ухвалою, управління транспорту ЛМР має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт. Однак перехід відбудеться не протягом 2 років, як це пропонувала авторка петиції, а протягом 5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада Львова збирається віддати 20 млн грн російському бізнесмену - на протестувальників чатує кілька автобусів поліції

Електронна петиція з вимогою повністю відмовитись від малогарабитних автобусів лише за 8 днів набрала понад 600 з 500 необхідних голосів.
Авторка петиції Анна Меленчук пропонує розробити дворічний план повної відмови міста від маршруток з подальшим переходом на електротранспорт та великогабаритні автобуси, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком. У зверненні авторка наголосила на необхідності забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю. Також запропонувала встановити на зупинках електронні табло з часом прибуття транспорту.

Зараз у комунального перевізника АТП-1 є 65 нових великих автобусів "Електрон", 20 автобусів середнього класу Ataman та 18 автобусів ЧАЗ. Також придатні до роботи майже 30 придбаних у попередні роки ЛАЗів та вживаних великих автобусів з Європи. Ще 150 автобусів цьогоріч Львів планує придбати в лізинг. Після цього потрібно буде ще майже 100 автобусів, аби замінити старі маршрутки.

За словами директора ЛКП "Львівелектротранс" Олега Берези, у Львові є 131 трамвай і 83 тролейбуси. Більшість з них зношені, а частина підлягає списанню. Фактично працюють на маршрутах 65 трамваїв та 55 тролейбусів. Цьогоріч Львів планує придбати 50 нових тролейбусів та до 50 вживаних трамваїв з Європи.

Згідно із затвердженою програмою закупівлі рухомого складу, 2020 року у Львові мають бути 120 трамваїв, 120 тролейбусів, 340 великих та 150 малих автобусів.

В середу під Кабінетом міністрів відбулась акція протесту, на якій вимагали відставки Міністра транспортної інфраструктури Володимира Омеляна. Під стінами Кабміну зібрались майже 150 людей та 20 маршруток.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відмовились від маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути