четвер, 03 серпня 2017 13:06

Вивіз сміття подорожчає вдвічі

Вивіз сміття подорожчає вдвічі
Вивіз сміття подорожчає вдвічі. Фото:solvetpv.lviv.ua

У Львові тарифи на вивіз сміття зростуть удвічі.

Таке рішення ініціює львівська ОДА. Якщо виконавчий комітет міської ради підтримає звернення, а це, схоже, питання вирішене, то тарифи таки збільшаться. Ввести нові розцінки хочуть з вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові почали сортувати сміття

"У Львові працює 6 перевізників сміття, серед яких один комунальний Львівспецкомунтранс. Тарифи розраховані за групами: для населення, для бюджетних установ, інші споживачі (це юридичні особи). Також за групами щодо зберігання та перевезення, перевезення великогабаритних відходів... Це ціла таблиця з тарифами, по пам'яті не скажу, але десь приблизно в два рази, якщо говорити середню цифру, буде збільшення тарифів", - розповідає заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

"У середньому ціна на вивезення сміття становить 70 копійок за 1 метр квадратний площі квартири. Ця сума коливається залежно від перевізника та району. При підвищенні тарифів вона може зрости удвічі. Наприклад, 1,4 гривні за 1 метр квадратний. Збільшенння ціни можна очікувати вже з вересня", - додає чиновник.

За словами Сергія Бабака, зараз діють тарифи 2014 року. Депутат вважає, що збільшення тарифів є об'єктивним, оскільки за цей час зросла як мінімальна зарплата, так і ціни на всі складові, які входять у тариф.

Учені Каліфорнійського університету підрахували, що з 1950-х років людство виробило понад 8,3 млрд т пластику.

Зараз ви читаєте новину «Вивіз сміття подорожчає вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути