середа, 28 лютого 2018 11:37

Витягували із заметів і супроводжували автівки: "швидкі" викликали на допомогу рятувальників

Витягували із заметів і супроводжували автівки: "швидкі" викликали на допомогу рятувальників
Рятувальники двічі за добу витягали із заметів "швидкі" у Полтавській області. Фото: Думская

Із 27 лютого Полтавщина перебуває у складних погодних умовах. Через велику кількість снігу та заметіль "швидкі" вимушені самі викликати допомогу - рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У ніч із 27 на 28 лютого у Полтавській області зафіксували 2 таких випадки - у Карлівському та Лубенському районах машини "швидкої" буксирували вантажівками. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів головний лікар Центру екстреної меддопомоги Олександр Лавренко.

"В обох випадках МНС дуже швидко відреагували. Витягнули машини із заметів. Потім провели до місця виклику і у зворотньому напрямку, щоб автівка знову не застрягла. У Карлівському районі саме так медики діставалися до породілі. Пологи були швидкі, тому народила вона вдома - здорового хлопчика. Обох доставили до пологового будинку, вони в хорошому стані", - сказав Олександр Степанович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закриті школи, машини в сніжних заметах і обмороження - як в Україні вирує негода

За добу 27 лютого у Полтавській області зафіксовано 935 викликів "швидкої". Цей показник в межах норми. Сьогодні кількість викликів також є стандартною.

"Єдине - трохи збільшилося хворих з температурою. Але до всіх машини дістаються нормально - сніг вже всівся, та й їздити ми вміємо", - додав Олександр Лавренко.

Згідно прогнозам синоптиків, вже цього вечора циклон знову набере сили - снігопади, хуртовини, налипання снігу спостерігатиметься на півдні та південному сході Україні. 1 березня на всій території країни, крім західних областей, очікується сніжна хуртовинна погода. Потепління очікують з 5-6 березня.

Із 25 лютого у Польщі температура повітря опускалася до -20°С. За два дні через переохолодження загинули 20 людей. Усього через переохолодження до медиків зверталися 40 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Витягували із заметів і супроводжували автівки: "швидкі" викликали на допомогу рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути