вівторок, 15 травня 2018 03:28

Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори

Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори
Актори польського театру "Euforion" ‒ люди із різними психічними захворюваннями. Фото:videocdnl.luxnet.ua

У Львові у межах Міжнародного фестивалю особливих театрів "Шлях" гастролював театр із Вроцлава "Euforion".

Колектив привіз пікантну постановку 16+ "9 коханок кавалера Дорна", - пише ZAXID.NET

На лікарняному ліжку сидить Дорн, який має гостру потребу у коханні, і з гумором згадує свої походеньки із 9 жінками. Текст написав Корнелій Макушинський, який народився у Стрию на Львівщині і перед І світовою війною мешкав у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили виставу за участю Сергія Бабкіна

Актори польського театру "Euforion" ‒ люди із різними психічними захворюваннями. Режисер працює з ними так, щоб їхні вади на сцені стали плюсами і особливістю. А ще налаштовує сприймати хвороби з гумором.

"Ми зосереджуємося на тому, щоб говорити про наші вади з почуттям гумору. Щоб це не була велика трагедія, а було вже після трагедії. Це як світ після війни, якщо вже хворіємо, то що зробити, щоб з цим шаленством жити. Тому для нас дуже добрим виявився текст Корнелія Макушинського "9 коханок кавалера Дорна", ‒ розповідає художня керівниця театру "Euforion" Анна Єндричка-Гамера.

Театральний вишкіл має лікувальний ефект для особливих акторів.

На фестивалі "Шлях", який відбувався цими вихідними, влаштовували і тренінги. А щодня після вистав критики мали обговорення і давали свою оцінку постановкам. Цьогорічний фестиваль "Шлях" інклюзивний, зібрав не лише особливі театри, а й звичайні.

"Географія в нас цього року була дуже широка, окрім Львова і Львівської області, у нас брали участь колективи із Києва, Горішніх Плавнів, також до нас приїхали два театри з Польщі, один з Білорусі і один з Литви", ‒ розповідає Анастасія Сімака, координаторка фестивалю.

У Львові відбулась прем'єра відвертого перформансу "Диплом" про сучасну освіту. Незалежний театральний діяч Сашко Брама показав документальне дійство про сучасну освіту, де хороші оцінки купуються не тільки за гроші, а й за тіло.

Зараз ви читаєте новину «Виставу "9 коханок кавалера Дорна" зіграли особливі актори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути