середа, 09 березня 2022 22:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Винуватці горітимуть у пеклі" - мер Маріуполя відреагував на ворожий авіаудар по пологовому

"Винуватці горітимуть у пеклі" - мер Маріуполя відреагував на ворожий авіаудар по пологовому
Мер Маріуполя Вадим Бойченко різко відреагував на авіаудар по пологовому і дитячій лікарні. Фото: Mstyslav Chernov

Російські загарбники скинули бомби на пологовий будинок і дитячу лікарню в Маріуполі Донецької області. Внаслідок авіаудару постраждали 17 людей - це персонал і породіллі. Точна кількість загиблих і постраждалих встановлюється.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко записав відео, в якому відреагував на ворожий напад. Опублікував у Telegram.

"Мені важко підібрати слова. Сьогодні сталося якесь тотальне зло, яке не має пояснення і назви. Сьогодні РФ на чолі з їхнім лідером Путіним виконали авіаналіт на мирне місто та обстріляли дитячу лікарню, знищили найцінніше що є у нас, маріупольців. Вони хотіли відібрати життя у наших дітей і жінок. Наших лікарів, які вже 14 днів війни боряться за життя кожної дитини, яка потрапила під обстріл із ворожої зброї", - наголосив він.

Бойченко сказав, що не може пояснити і описати ті постійні обстріли, які летять на Маріуполь протягом 14 днів війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін глухий" - Верещук розповіла про складнощі в організації "зелених коридорів"

"Це цинізм і геноцид, який влаштувала Росія на нашій території. Ми сьогодні просимо наших партнерів про допомогу, щоб закрили небо над Україною. Щоб зупинити цей геноцид, який сьогодні йде по всій території нашої країни. Нас убивають", - додав він.

Настане час, коли всі окупанти сидітимуть на лаві підсудних у Гаазі, підкреслив Бойченко.

"І цей військовий злочин буде покараний, а винуватці горітимуть у пеклі. Я в цьому не сумніваюся. Але сьогодні я прошу про допомогу світову спільноту – закрити небо над Україною. Наш характер не зламаний, ми стоятимемо до кінця. У нас є мотивовані солдати та офіцери, які захищають нашу Батьківщину. Але сьогодні нам потрібна підтримка. Україна – наша країна, і ми любимо її", - сказав він.

Маріуполь знаходиться в облозі від 1 березня. Місто - на межі гуманітарної катастрофи. Люди сидять у підвалах без їжі, води. У місті відсутні комунікації.
Українська влада кілька разів звериталася до окупантів з проханням організувати зелений коридор, аби вивезти людей. Але росіяни домовленості зривали. Вкотре - сьогодні, 9 березня.

На околицях міста цілий день точилися жорсткі бої. А пообіді окупанти нанесли авіаудар по пологовому будинку №2 та терапевтичному дитячому відділенню.

Зараз ви читаєте новину «"Винуватці горітимуть у пеклі" - мер Маріуполя відреагував на ворожий авіаудар по пологовому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути