Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 17:57

Винуватець ДТП, в якому постраждав герой АТО, може уникнути покарання

Винуватець ДТП, в якому постраждав герой АТО, може уникнути покарання
Експертизу провели не відразу. Фото:varta1.com.ua

22 жовтня у ДТП в місті Стрий на Львівщині постраждав герой АТО Ігор Ємельянов. Він також брав участь у боях за Донецький аеропорт. В автомобіль Ігоря Ємельянова із зустрічної смуги на перевищеній швидкості влетів "Мерседес C300" під керуванням 25-річного Павла Гука. Однак експертизу щодо ступеня тяжкості травм Ємельянова провели лише через місяць.

"Я чекав місяць у лікарні, коли прийдуть за судово-медичною експертизою. За місяць синці зійшли і побої теж. В Стрию в лікарні їх не описали, при виписці теж. Слідчий подав заяву на експертизу пізно", - розповідає постраждалий в ДТП 27-річний Ігор Ємельянов. - "Я вважаю, якщо людина причетна до ДТП і втекла з місця пригоди, то це вже підстава для затримання. Павло Гук приходив до мене у лікарню і я запропонував йому компенсувати мені шкоду. Адже перед ДТП я тільки купив машину, ще виплачував кредит, розбився також телефон, ноутбук, і витрати на лікування чималі. А він сказав, що у нього немає грошей".

Адвокат Павла Гука колишній поліцейський і прокурор Івано-Франківська. Слідчі досі не затримують винуватця, бо результатів експертизи немає і вони нічого не можуть йому пред'явити. В показах той сказав, що йому стало зле за кермом, що й спричинило аварію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія за участю співробітника МВС: з'явилися деталі

"Після того як зробили резонанс цієї справи у соцмережах, то слідчий трохи активніше почав її розглядати. Є свідки, які бачили, що водій був п'яний. Він спочатку зник на три дні і його не могли знайти. Потім з'явився і сказав, що був у стані афекту. Відповідно через тих три дні вже не можна було виявити п'яний він був на момент ДТП чи ні. Ігор Ємельянов як учасник бойових дій застрахований. Слідчий нашим представникам з повітряного командування "Захід" відмовляється будь-що розповідати, бо це таємниця слідства", - каже військовий експерт по ДТП повітряного командування "Захід" Володимир Ракус.

Результати судово-медичної експертизи потерпілого слідство вже отримало.

"За результатами експертизи у потерпілого в ДТП Ігоря Ємельянова травми середньої важкості. Всіх свідків у цій справі вже допитали. Також провели експертизу транспортних засобів обох учасників аварії і очікуємо на її результати. Потерпілий не погоджується з результатами судово-медичної експертизи і після лікування буде проходити її ще раз. Після того проведемо слідчий експеримент і направимо справу до суду. На даний час кваліфікація передбачає штраф, виправні роботи терміном на 2 роки, або обмеження волі від 2 до 3 років з конфіскацією водійського посвідчення. Якщо кваліфікацію справи змінять за результатам.

Павло Гук, який спричинив ДТП не йде на компроміс і відмовляється від компенсації. Потерпілий, в свою чергу, окрім відшкодування, хоче аби винуватця позбавили прав на 3 роки.

За період січня-листопада 2017 року в Україні сталося 146 тис. дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких загинули 3,058 тисяч осіб, травмовано понад 31 тис.

Зараз ви читаєте новину «Винуватець ДТП, в якому постраждав герой АТО, може уникнути покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути