Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 03:28

Відомий активіст через суд зобов'язав перекласти сайт інтернет-магазину українською

Відомий активіст через суд зобов'язав перекласти сайт інтернет-магазину українською
"Цікаво, чи Вища Каста далі буде оскаржувати моє право на отримання інформації про товари українською мовою в апеляційному суді? Готовий закластися, що буде. Їхнє зверхнє ставлення лише переконало мене в цьому". Автор: Fb Святослава Літинського

31 січня Франківський районний суд Львова зобов'язав інтернет-магазин "Модна каста" перекласти сайт українською мовою. Повідомляє на своїй сторінці у Facebook львівський активіст Святослав Літинський. Він позов до суду і подав.

"Ми намагались достукатись до цього магазину шість років. Перше звернення до них відправили ще у 2012-му, і з цього часу постійно отримували лише "відмовки" та обіцянки от-от запустити україномовну версію сайту. Мені, як користувачеві і, ймовірно, майбутньому покупцеві онлайн-ресурсу незручно користуватись іноземною мовою на сайті, тим більше, що це мова країни-окупанта", – пише чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відмову навчати українською на спортклуб подали до суду

За словами Літинського, він подав до надсилав до "Модної касти" сотні звернень з проханням перекласти сайт українською, однак протягом кількох років сайт так і не переклали.

"Що цікаво, компанія вирішила проігнорувати мій письмовий запит на інформацію українською мовою. Щиро подивований, адже цей спосіб комунікації ще ніхто не відміняв. А "Модна каста" у суді доводила, що мій запит "є нераціональним, бо поданий письмово на адресу магазину", тому його неварто брати до уваги. Більше того, цей ресурс вважає, що це моє порушення як споживача, якщо я не звернувся зі скаргою онлайн".

Зараз "Модна каста" має право оскаржити рішення Франківського районного суду в апеляційному порядку.

2014-го року Святослав Літинський отримав перший в Україні паспорт без російської мови. Через суд домігся від ПриватБанку надавати виписки та чеки українською мовою. Загалом подав близько 15 судових позовів, які стосувались захисту української мови.

Зараз ви читаєте новину «Відомий активіст через суд зобов'язав перекласти сайт інтернет-магазину українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути