Ексклюзиви
четвер, 12 липня 2018 11:53

Відкрили притулок для ведмедів

Відкрили притулок для ведмедів
За два роки площа притулку має збільшитись ще на 12 гектарів. Фото:24tv.ua

Під Львовом відкрили ведмежий притулок "Домажир". В притулку до нового життя адаптовуються восьмеро клишоногих, яких врятували після жорстокого утримання.

Першим мешканцем притулку "Домажир", був ведмідь Потап. Відтоді минуло 2 роки і сьогодні на восьми гектарах лісу живе вісім мешканців. Усі вони із непростою долею, - пишуть 24 Новини.

Хтось жив у тісних клітках при ресторанах, а на когось нацьковували собак. У притулку ж вони робили свої перші кроки у природі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живуть краще, ніж люди — показали унікальний котячий острів

"Пріоритет для нас – це ведмеді, які зазнали особливих знущань, страждань і пройшли через мисливські станції, коли на них цькували собак. Наразі у нас три таких тварини", – каже директор ведмежого притулку "Домажир" Ігор Николин.

Ці тварини не можуть повернутись до дикої природи, тому її частково відтворюють у притулку. Бурі мають дворазове харчування. 80 відсотків їхнього раціону – це овочі та фрукти, однак, їх вони мають собі шукати самі.

"Ведмідь живе у природних умовах, тому шукає собі їжу сам. Ми її розкладаємо, ховаємо, десь в траву, між дерева, під камінчики", – зазначила доглядачка за тваринами.

У розбудову центру понад мільйон євро інвестував благодійний фонд "Чотири лапи". Продовжують його утримувати за пожертви європейців. За два роки "Домажир" став дуже популярним місцем серед львів'ян. На вихідних місцеві приїжджають сюди цілими сім'ями.

За два роки площа притулку має збільшитись ще на 12 гектарів. Тоді тут зможуть розмістити тридцять тварин. Працює ведмежий притулок в усі дні, крім понеділка.

Бурі ведмеді повернулись у Чорнобильську зону. Вони зникли у ХІХ ст. і до початку 2000-х не було жодних свідчень відновлення виду на цій території.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили притулок для ведмедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути