Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2019 17:13

Від кору померло немовля

Автор: evening-kazan
  Вінниччина: від кору померло 8-місячне немовля
Вінниччина: від кору померло 8-місячне немовля

У Вінниці у дитячій обласній інфекційній лікарні 14 січня від кору померла 8-місячна дитина.

"Зокрема, зараз у дитячій обласній інфекційній лікарні перебуває дівчинка з Липовецького району, яка має як ускладнення кору енцефаліт. Це перший такий випадок. Дитина дуже "важка", з двобічною пневмонією та ураженням мозку", - каже "20 хвилин" обласний дитячий інфекціоніст Ірина Незгода.

Такої ситуації із захворюванням на кір в області ще не було, зауважує лікар.

"Останнім часом було щепленно лише 30-40% населення, тому маємо таку проблему. За 35 років такого кору ми не бачили. У нас зараз епідемія, яка пішла з Європейських країн на західну Україну, а потім, як це зазвичай відбувається, прийшла до нас. Ця хвороба має циклічність, враховуючи, що останні кілька (3-4) років не було в достатній кількості вакцин або вакцини викликали сумніви у батьків (тож дітей вони не вакцинували). Загальний імунітет населення впав на катастрофічно низький рівень. Діти, які зараз виросли, стали підлітками, не мають імунітету", - каже Незгода.

Основними ускладненнями кору зараз є пневмонія, гепатит та енцефаліт.

Людина, яка перехворіла на кір, має пожиттєвий імунітет. Підлітки, яким провели вакцинацію в 6 років, більш-менш убезпечені від хвороби. Людям старшого віку, які на кір не хворіли, слід вакцинуватися, стверджує інфекціоніст.

2018-го в області було 3338 випадків кору, із них 2181 дітей. А лише за 2 тижні січня 2019-го зареєстровано 524 випадки кору, із них 288 – у дітей. Із усіх хворих на кір 70% нещеплені взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемії грипу немає - Супрун

Згідно з національним календарем щеплень, від кору перша вакцинація проводиться, коли дитині виповнюється 12 місяців, а потім ревакцинація в 6 років. За словами лікаря, щоб не було спалахів інфекції, має бути щеплено 97-98% населення.

У Вінницькій військовій частині №3008 зафіксували спалах кору.

Хворих понад 20 солдат. Їх лікують у стаціонарах інфекційних лікарень. Військовослужбовцям поспіхом почали робити щеплення.

Зараз ви читаєте новину «Від кору померло немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути