середа, 21 грудня 2016 19:26

Ветерани АТО почали створювати міні-колгоспи

Ветерани АТО почали створювати міні-колгоспи

Сьогодні голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій зустрівся з учасниками АТО. Ветерани, які відвідали зустріч, скаржились на місцеву владу у питаннях надання землі та робочих місць.

"Є сільські голови, які здають землі відведені для учасників АТО і отримують орендну плату. Але ми добилися 8 гектарів старого садка. Зараз корчуємо його і продаємо на дрова. За отримані гроші навесні купимо саджанці і будемо садити новий садок. Поставили собі завдання зробити діяльність спілки самоокупною від діяльності нашого кооперативу. Ведемо роботу по взятті в оренду ставків. Люди зацікавлені і підтримують ініціативу. Хочуть працювати і нормально жити", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Юрій Стафійчук із селища Піщанка на Вінниччині.

Щоб полегшити створення сільськогосподарських об'єднань Валерій Коровій запропонував створити робочу групу для написання обласної програми підтримки учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Односельці побили бійця АТО і розгромили його кафе-бар

"Давайте разом напишемо програму на підтримку фермерських господарств створених учасниками АТО. У нас є час до лютого - коли будуть вноситися зміни у обласний бюджет. Потрібно виписати механізм підтримки ветеранів, які хочуть працювати на землі. Я думаю ніхто із депутатів не буде проти такої справи. Якщо я запропоную виділити 3 мільйони гривень - підтримають", - заявив чиновник.

Вчора на сесії Вінницької обласної ради прийняли бюджет. Під час обговорення документу, депутати підняли питання розкрадання бюджетних коштів у школах - більше 1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Ветерани АТО почали створювати міні-колгоспи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути