Ексклюзиви
середа, 30 серпня 2017 12:04

Вдруге відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Вдруге відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"
Після вдалого минулорічного заходу у Парку культури, організатори вирішили вдруги провести фестиваль "Кіт Ґаватовича". Фото: Львов - В городе

2-3 вересня у Стрийському парку у Львові відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича".

Після вдалого минулорічного заходу у Парку культури, організатори вирішили вдруге провести фестиваль. Тоді подія об'єднала театральних діячів зі всієї України. Серед запрошених колективів: Київський Молодий театр, Театр "Арабески" із Харкова та Театр Art & Гарт із Сєвєродонецька. А також на події завітають такі зіркові діячі театрального мистецтва, як Олексій Вертинський, Римма Зюбіна, Місько Барбара, Олег Онещак, Ярослава Кравченко, Марія Копитчак та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна будівля Театру на Подолі прийме Гоголь-фест

"Цьогоріч ми обрали за місце паркову зону - амфітеатр біля кінотеатру "Львів". Насамперед тому, що туди зручно добиратися, львів'яни знають та люблять це місце, він дуже затишний та комфортний, аби кожен колектив у нашій програмі розкрився", - коментує арт-директорка фестивалю Олена Лоїк.

Програма складається з трьох блоків: Кіт слухає (це сніданки із зірками, а також обговорення), Кіт тренується (лекції та тренінги), Кіт дивується (безпосередні покази вистав).

"Цього року у нашій програмі ви зможете не лише поспілкуватися із Риммою Зюбіною та Міськом Барбарою під час сніданку, який відбудеться об 11-й годині, але взяти участь в обговоренні госторого питання гендерної нерівності у професійній театральній сфері", - прокоментувала події програмна директорка фестивалю Єва Якубовська.

Окрім того, в цьогорічній програмі презентують нові форми. На тренінг-показах будуть не лише безпосередні учасники тренінгу, але й ті, хто як реаліті-шоу це спостерігатиме.

"До нас із перформативними моновиставами завітає Олексій Вертинський, а також харківський театр "Арабески". Також хотіла б виділити Сєвєродонецький колектив, який привезе своє прочитання "Чекаючи на Ґодо" Беккета, перформативне читання для нас покажуть наші львівські актори - це Олег Онещак та Марія Копитчак. Чекає нас також знайомство із форум-театром та movement performance. І це не випадково, адже основний акцент цього року є на перфомативних практиках у театрі. Не обійшлось цьогоріч і без спеціального кінопоказу від наших партнерів із мистецької формації Wiz-Art, вони підготували короткі метри про перформанси нашого життя "Назва, що стосується фільмів про перформанси", - додала Єва Якубовська.

Організатори нагадують, що для участі в тренінгах та лекціях необхідно зареєструватися. Це можна зробити в інтернеті, заповнивши форму, розміщену на офіційній сторінці фестивалю у Facebook, чи 2 вересня від 10 до 15 години безпосередньо на локації фестивалю.

Усі заходи безкоштовні. На території фестивалю діятиме спеціальна читацька зона із гамаками та кріслами, яку розробили спільно із "Видавництвом Старого Лева", а також дитяча локація Пан Вус, де з дітками займатимуться аніматори.

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII ст., який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. "Продав кота у мішку" – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів "Кіт Ґаватовича" кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, дозволяє говорити про новий вияв мистецтва, коли воно презентується не тільки для вузького кола. Основна думка фестивалю "мистецтво не тільки для митців". Також назва "Кіт Ґаватовича" символізує повернення до нерозкритої та не популяризованої історії.

Зараз ви читаєте новину «Вдруге відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути