Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2022 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії сказали, чого хочуть від місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

У Росії сказали, чого хочуть від місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вкотре заявив, що Україна нібито влаштовує провокації на Запорізькій АЕС. Фото: slovoidilo.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вкотре заявив, що Україна нібито влаштовує провокації на Запорізькій АЕС.

За його словами, Україна "підміняє зовнішніми ефектами реальну роботу з проблеми ядерної безпеки". А Росія, за версією Лаврова, прагне "об'єктивної оцінки" ситуації на АЕС від місії МАГАТЕ. Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА "Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров узявся погрожувати Молдові війною

"Ми очікуємо на об'єктивність. Хоча всі інші, хто так чи інакше з цим візитом пов'язаний, з його підготовкою та спробами його ускладнити, вони явно не хочуть, щоб місія МАГАТЕ зробила об'єктивні висновки", – сказав Лавров під час спілкування з журналістами.

У контексті ситуації на Запорізькій АЕС він також звинуватив Україну в "наполеонівських штучках", які "виглядають жалюгідно".

Вранці 1 вересня російські окупанти обстрілювали місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, із гелікоптерів К-52. Над містом "працювала" ціла група ворожих вертольотів.

Втім, це не злякало місію МАГАТЕ. Іноземні інспектори вирушили на атомну електростанцію фактично під російськими обстрілами.

Російські загарбники з метою звинуватити Україну в обстрілах всю ніч били з мінометів та артилерії по житлових районах міста Енергодар Запорізької області. Є загиблі та поранені.

Зараз ви читаєте новину «У Росії сказали, чого хочуть від місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути