вівторок, 06 січня 2015 15:24

В Одесу прибудуть два кораблі гуманітарної допомоги з Канади

В Одесу прибудуть два кораблі гуманітарної допомоги з Канади

6 січня в Україну прибудуть два кораблі гуманітарної допомоги з Канади. Про це розповів радник Президента Юрій Бірюков.

"У вівторок, два судна з гуманітарним вантажем зайдуть в Одеський порт", - заявив він. Чиновник наголосив, що отриману іноземну допомогу розподілять між учасниками АТО під особливим контролем. За його словами, попередня партія з Канади, яку доставили ще в середині листопада, "була перерахована поштучно" під наглядом волонтерів. Тоді захисне спорядження, теплий одяг і медикаменти передали військовослужбовцям 93-ї механізованої бригади у присутності представника канадського посольства.

Як повідомляють одеські ЗМІ, 14-16 січня очікується прибуття наступної партії допомоги в Одесу, а саме 54 морських контейнерів, що містять 67 тисяч пар взуття та 27 тисяч теплих курток і штанів. Також канадська влада направить в Україну літак з мобільним госпіталем. У свою чергу Петро Порошенко прозвітував про співпрацю із західним партнерам.

"Наразі ми вже отримали обіцяне озброєння з Литви. Теплий одяг, берци та необхідне оснащення з Канади передано нашим бійцям. Зараз очікуємо прибуття ще двох кораблів з гуманітарним вантажем. Отримали також партію допомоги з Польщі та інших наших партнерів. Всі ті домовленості, яких ми досягли за останній місяць вписуються у чіткий графік забезпечення, щоб наші військовослужбовці мали все необхідне", - зазначив Президент.

Зараз ви читаєте новину «В Одесу прибудуть два кораблі гуманітарної допомоги з Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути