пʼятниця, 23 січня 2015 22:12

В Немирові повістку отримав 58-річний чоловік
3


Починаючи з 19 січня в Немирові на Вінниччині при військкоматі відновили роботу щоденні медичні комісії. За день їх проходять 25-35 чоловіків, які отримали повістки. Відбирають кандидатів для проходження підготовки у навчальних військових центрах з подальшим залученням до дій у зоні АТО. Про це стало відомо кореспонденту gazeta.ua.

23 січня медичний огляд розпочинається о 11 годині. Біля входу у військомат стоять троє хлопців. Обговорюють за скільки можуть пройти огляд. В приміщенні перед кабінетами зі спеціалістами ще осіб 20 різного віку, від 20 до 60 років.

"Близько 70 % придатні для військової служби. Ми відправляємо до військових центрів "Десна" на Чернігівщині і Яворівського полігону на Львівщині згідно нарядів від обласного військкомату. Це від кількох до 30 осіб за раз. Деякі готують із собою бронежилети і форму, але зараз нам пообіцяли стовідсоткове забезпечення солдатів", - каже військовий комісар Немирівського РВК Юрій Лівокутник.

З початку четвертої хвилі мобілізації до районного військового комісаріату звернулося 6 добровольців.

"Працював трактористом у своєму селі. Побачив по телевізору скільки там поламаної техніки і вирішив, що можу допомогти. Я люблю ремонтувати і тому пішов добровольцем. Вдома залишилась мати, вона нормально сприйняла моє рішення. Спорядження і амуніцію не купував, сказали, що тут все видадуть", - поділився мешканець села Вишківці Немирівського району Вінниччини 30-річний Олександр Якубенко.

Найстаршим серед тих, хто проходить комісію є 58-річний сільський голова села Райгород Віталій Олійник.

"Брали тільки молодих, а зараз і до старших перейшли, - розповідає він. - Розносив повістки по селі і натрапив на повістку для себе. Я офіцер запасу, закінчив військову кафедру при медичному університеті. Розумію, що зараз військові хочуть передивитись скільки людей зможуть служити. Я готовий допомогти в обороні, може який госпіталь треба буде розвернути."

Раніше в обласному військовому комісаріаті повідомлялось, що з області на військову службу найближчим часом піде 2,5 тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Немирові повістку отримав 58-річний чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути