пʼятниця, 20 травня 2016 15:44

В Миколаєві перейменують 25 вулиць

В Миколаєві перейменують 25 вулиць
фото: ІНП

У Миколаївській області відповідно до закону про декомунізацію буде перейменовано ще 310 вулиць, парків і скверів, 25 з яких - в Миколаєві. Відповідне розпорядження сьогодні має підписати губернатор Вадим Меріков, пише Преступности.нет

"Щодо Миколаєва, у проекті розпорядження, новою назвою вулиці Паризької комуни стане вулиця Георгія Гонгадзе, проспект Героїв Сталінграда - проспектом Героїв України на честь десантників 79-ій бригади та інших військових, які загинули і продовжують захищати незалежність і територіальну цілісність Україна. Вулиця Жукова буде називатися вулицею Андрія Антонюка", - йдеться у повідомленні.

Такуж, у Миколаєві будуть знесені пам'ятники: постамент від скульптури Ілліча на вулиці Соборній, пам'ятник чекістам на перетині Центрального проспекту і вулиці Садової, пам'ятник ленінському комсомолу в парку "Юність", пам'ятник борцям за владу рад на площі Комунарів, пам'ятник Петровському в парку "Народний сад", пам'ятник Чигрину біля автовокзалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині село перейменували на честь загиблого воїна 51-ї бригади

Також зносять обеліск Героям Сиваської дивізії близько 1-ї української гімназії. Пам'ятники, що представляють художню цінність, передати в Миколаївський краєзнавчий музей.

Зараз ви читаєте новину «В Миколаєві перейменують 25 вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути