Ексклюзиви
середа, 17 вересня 2014 19:28

В кабінеті звільненого очільника Вінницького обласного МСЕКу знайшли 1700 доларів
9

Фото: Анна Бова

17 серпня близько 8-ї ранку біля приміщення Вінницького Центру медико-соціальної експертизи на вулиці Театральній, 14 зібралися "свободівці" та представники громадськості. Акцію протесту організували проти колишнього головного лікаря Віктора Власюка, якого звільнили за закінченням дії контракту в травні. 21 серпня на його посаду призначили нового лікаря Валентина Фіщука. Але Власюк усілякими способами не пускав його на роботу - зачиняв на замок грати на вході та найняв приватну охоронну фірму. Фіщуку все ж вдалося зайти до кабінету. При описі майна у речах попереднього очільника знайшли близько двох тисяч доларів.

"Моє представлення колективу відкладалося, бо то Власюк хворів, то вихідні. 27 серпня я разом із Степаном Нешиком із обласної ради прийшов із розпорядженням про призначення. Але нас не пустила приватна охоронна фірма, яку найняв Власюк. Перед нами закрили грати, і сказали: "Маємо наказ сторонніх не пускати". З того часу я щодня ходив на роботу, як годиться, на 7.30 ранку, щодня цілував замки. Власюк демонстраційно мене не пускав. Одного дня впустив працівників, а мене при всіх обізвав самозванцем, не передав мені ні печатку, ні ключі. Я щодня писав доповідні голові обласної ради і начальнику департаменту охорони здоров'я. Таких доповідних є 13. Їх керівництво області пересилало до МВС та в Генеральну прокуратуру. Останнє звернення було направлено Президенту Порошенку",- згадує Валентин Фіщук.

Спроба потрапити мирно до робочого кабінету була здійснена напередодні. Проте лікаря та активістів зустріли понад 40 молодиків, які прикривали обличчя капюшонами. Хто вони - не назвалися, зробили стінку, аби нікого не пустити. Представники обласної та міської міліції, які прибули на місце, у конфлікт не втручалися.

"Міліціонери нам сказали - якщо буде потасовка, будемо забезпечувати громадський порядок, і просто спостерігали за тим, що відбувається. Ми ж попросили молодиків пропустити нас до кабінетів. Нас не пустили. Тоді ми замінили замки у гратах, якими так щільно відгороджуються від інвалідів. Та за кілька годин ті замки були посовані, і встановлені нові. А сам Власюк та весь колектив покинули приміщення", - розповідає Володимир Базелюк.

Сьогодні вранці Валентину Фіщуку разом із представниками обласної влади вдалося потрапити до робочого кабінету. Запросили до складу комісії і старшу медсестру закладу, яка є матеріально-відповідальною особою. Все фільмували на відеокамеру.

"Ні печатки, ні книги наказів в кабінеті не було, про що я написав заяву до міліції. Тут скрізь були розставлені дорогі речі - ікони, Біблія. Почали виймати речі із шкафчика, які медсестра складала до коробки. Там висіла куртка, халат, на верхній полиці валялася торбинка та папірець. Найбільше речей лежало на нижній полиці. Теки, пляшка дороговартісного віскі, дві пари чоловічих туфель, усілякий непотріб. Серед нього - загорнуті у білий листок долари. Ми одразу викликали міліцію та криміналістів, а медсестра як побачила гроші, швидко розвернулася і вибігла з кабінету. У тому пакунку було 1700 доларів стодоларовими купюрами", - каже Фіщук..

Гроші вилучили міліціянти. Їх походження з'ясує слідство. Натомість Фіщук уже приступив до своїх обов'язків. Перший пункт у його планах - побороти корупцію.

"Брати з таких людей гроші? Вони вже й так ображені, бо не мають здоров'я. Всі ці дні, поки мене не пускали на роботу, побачив, що МСЕК перетворили на приватну фірму. Цьому є докази, спершу посада перейшла від батька до сина в 2002 році. Інша аналогія, тут діють певні тарифи - в залежності від того, яка група і на який період. І третє - Власюк так охороняв своє робоче місце, наймаючи охоронців, ніби це його власна домівка", - продовжує Фіщук.

Нагадаємо, Віктор Власюк займав посаду головного лікаря ВОЦ МСЕ з 2002 року. У травні 2014 його звільнили з посади у зв'язку із закінченням дії контракту. Своє робоче місце він відстоював у суді, але програв.

Факт виявлення коштів у кабінеті Власюка зафіксовано не вперше. У 2008 році йому принесла гроші із поміткою "хабар" сільська вчителька, з якої вимагали плату за інвалідність. Тоді при обшуку знайшли чималі суми у кабінеті Власюка та інших лікарів у різній валюті. Але кримінальне провадження проти них не було відкрите.

21 серпня цього року після громадських обговорень на посаду головного лікаря ВОЦ МСЕ призначили Валентина Фіщука. До березня 2012 року він очолював Вінницьку міську станцію швидкої медичної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «В кабінеті звільненого очільника Вінницького обласного МСЕКу знайшли 1700 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути