Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2017 15:48

Українського військового посадять за співпрацю з ДНР

Українського військового посадять за співпрацю з ДНР
Юрій Мар'ян слухає вирок суду. Завдяки закону Савченко із 4 призначених років позбавлення волі він проведе у в'язниці 2. Фото: poltava365.com

17 липня обласний апеляційний суд Полтави оголосив вирок афганцю Юрію Мар'яну. Замість 2,5 років позбавлення волі колишнього військового засудили до 4. На межі 2014-15 років чоловік майже 2 місяці передавав в ДНР данні з військового аеродрому.

Юрій Мар'ян тривалий час служив у 831-й бригаді тактичної авіації, яка дислокується в Миргороді. Після цього працював в міській бібліотеці. За звуком мотору визначав, який літак піднявся в небо, куди прямує і яку екіпіровку має. Про це повідомили "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівельник зібрав докази про воєнні злочини в АТО

Бібліотекар передавав інформацію бойовику Пономаренко, начальнику зв'язку ДНР. За радянських часів Мар'ян та Пономаренко разом навчався в Полтавському військовому інституті зв'язку. Компроментуючі телефонні розмови зафіксували працівники СБУ. Афганець відкидає обвинувачення. Стверджує, що намагався налагодити контакт з представником ДНР, аби той допоміг звільнити з полону знайомого. Але в записах розмов про це не йдеться.

"16 липня минулого року миргородський суд визнав Юрія Мар'яна винним і присудив йому 2,5 роки позбавлення волі. Але за законом Савченко він був звільнений у судовій залі. Прокуратура та засуджений подали апеляцію. Після оголошення вироку Апеляційного суду інформатор ДНР просидить у в'язниці два роки. Оскільки більше року перебував у СІЗО, цей термін зарахований йому в "подвійному" розмірі", зазначили "Факти".

Військовослужбовців, які зрадили присязі Україні, не беруть на службу в Криму. Вимагають звільнитись із Збройних сил України. "Ми там злочинці, тому поїхати і звільнитись не можемо", - розповіли журналістам зрадники.

Зараз ви читаєте новину «Українського військового посадять за співпрацю з ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути