четвер, 29 червня 2017 11:49

Будівельник зібрав докази про воєнні злочини в АТО

Автор: facebook.com
  Геннадій Щербак
Геннадій Щербак

Колишній будівельник із Луганщини Геннадій Щербак зібрав базу даних про воєнні злочини на Донбасі. Вірить, що інформація на 4 Тб стане ключовим інструментом для перемоги над терористами й Росією в судах.

"Зараз це вже не Excel-файл чи підбірка документів. Це окремий сайт, який за принципом організації найбільше нагадує соцмережі Facebook чи VK. В основі тут теж профілі людей, об'єднаних десятками зв'язків. Тільки замість постів - розшифровки свідчень про злочини, свої чи інших людей. Замість зацікавлень - види отриманих травм. Фото й відео також достатньо - усі відповідного жорстокого змісту. Це одна з найстрашніших соцмереж у світі: в ній є лише кати, жертви та свідки", - розповів Геннадій Щербак, керівник організації "Мирний берег", повідомляє Insider.

Автор: theinsider.ua
  База даних про військові злочини
База даних про військові злочини

Із Геннадієм Щербаком над базою працюють десятеро людей. Усі вмотивовані, кожного якось зачепила війна. Кілька людей втратили на ній близьких.
Часом "Мирний берег" спілкується з терористами напряму: серед членів організації є колишній військовий, який уміє знаходити спільну мову з іншою стороною.

Автор: theinsider.ua
  База даних про військові злочини
База даних про військові злочини

Кілька інших волонтерських груп, які займались подібною роботою, зрештою передали зібране ними Щербаку. Зараз у його базі - дані про приблизно половину з десяти тисяч убитих під час конфлікту, а також про більшість із понад тисячі зниклих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив автомобіля СБУ в АТО визнали терактом

У Костянтинівському районі Донецької області підірвався автомобіль із співробітниками СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Будівельник зібрав докази про воєнні злочини в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути