Ексклюзиви
середа, 09 травня 2018 03:28

Український фермер вирощує хурму стійку до морозів

Український фермер вирощує хурму стійку до морозів

Закарпатський селекціонер Михайло Зелді вже 16 років проводить спостереження і вирощує східну хурму в найпівденнішій точці Закарпаття – урочищі Холмовецька Гора. Ця культура не тільки прижилася в умовах низьких температур, а й дає стабільно хороший урожай, повідомляє "Садівництво по-українськи".

Всі сорти садівник прищеплює до дикої Вірджинської хурми. Ставку робить на міжвидові гібриди Росіянка-18 Росіянка-2, Нікітська Бордова, Червона шапочка і сорт Мідер, які є найбільш морозстойким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермер виявив гігантський розлом після дощів

"Вивчаю в умовах місцевості поведінку 18 сортів Вірджинської хурми, здатної витримувати морози до -36 ° C", - каже селекціонер..

Також стверджує, що він не використовує хімічний захист, оскільки за весь час спостереження не знаходив на деревах ні шкідників, ні хвороб. Урожай чоловік встигає зібрати до похолодань.

Японські фермери створюють картини на полях за допомогою вирощування певних сортів рису різного кольору. Такий вид мистецтва називається танбо.

Зараз ви читаєте новину «Український фермер вирощує хурму стійку до морозів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути