понеділок, 04 лютого 2019 17:04

Українка "вийшла заміж" за себе

2 лютого у Дніпрі 23-річна Маргарита Турчак прийшла отримувати закордонний паспорт і дізналася, що в її ІD-картці (паспорті громадянина України) є помилка у сімейному стані. Замість імені чоловіка - там вказали її саму.

Як розповіла дівчина Gazeta.ua, одразу після отримання ID-картки їй не було відомо про помилку, яку допустила співробітниця міграційної служби при оформленні документу. Про це Маргариті розповіли у сервісному центрі, коли згодом вона прийшла забирати закордонний паспорт.

"Виходить, по паспорту "Маргарита Турчак одружена з Маргаритою Турчак". Це скоріш комічна ситуація. Ввели "обязаловку" з цими паспортами, але не зробили обладнання для полегшення цього процесу. Ця помилка ніяк не заважатиме мені, але змінити її я ніяк не зможу. Мені сказали: "Ви можете звернутися до РАГСу, але там вам не допоможуть". Тож, треба чекати поки в них з'явиться необхідне обладнання. Ще можна піти в міграційну службу, але востаннє в черзі я там простояла весь день. Поки з мене сміється чоловік. Каже, що я "одноосібна" та вийшла заміж за себе", - розповідає дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий як сніг: у Києві помітили весільний тролейбус

На самій ID-картці сімейний стан не зазначають. Помилка в чипі, тобто її будуть бачити лише державні установи та власниця паспорту.

Автор: фото надано Маргаритою Турчак
  У сімейному стані в паспорті дівчини вказано, що вона одружена сама з собою.
У сімейному стані в паспорті дівчини вказано, що вона одружена сама з собою.
Паспорт у вигляді ID-карти ввели в Україні у 2016 році. Туди вноситься: назва держави, назва документа, ім'я, стать, дата народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, номер самого документа, дата його видачі і закінчення терміну його дії, код уповноваженого суб'єкта, який видав паспорт, місце народження , оцифроване зображення обличчя та підпис власника картки.

Ця інформація дублюється на електронний чіп. Туди ж додається і інформація, яку можна змінити. Наприклад, реєстрація місця проживання, сімейний стан або інформація про дітей. Ці дані можна додавати на електронний носій без необхідності перевипускати документ.
Зараз ви читаєте новину «Українка "вийшла заміж" за себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути