вівторок, 26 вересня 2017 07:10

"Вбивці!": активісти заганьбили аптеку, що торгує наркотиками

"Вбивці!": активісти заганьбили аптеку, що торгує наркотиками
Полтавці пікетували відому аптеку. Стверджують, що тут продавали наркотики без рецептів. Фото: poltava.to

У Полтаві активісти заблокували "Мега Аптеку "Здоров'я" на вул. Сінній. 26 вересня 2016-го стояли з українським прапором та плакатом "Аптеки не лечат. Аптеки нас калечат". Підозрюють, що у закладі продають без рецепта наркотичні речовини.

Про це повідомило видання "Полтавщина".

У пікеті "Стоп наркотикам" взяли участь місцеві громадські організації - "Полтавська громада", "Єдиний інформаційний центр "Полтавщина", "Полтавський автомайдан", а також реабілітаційний центр "Вихід є".

"До нас приходили люди і розповідали, що вони купляють в аптеках препарати для виготовлення наркотиків. Або наркотичні препарати, які повинні продаватися за рецептом, а їх продають без. Аптеки — це одне із джерел наркоманії в місті, і ми хочемо це зупинити", - сказав представник центру "Вихід є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марихуана відтепер продаватиметься в аптеках

На асфальті поряд з аптекою активісти зробили напис "Вбивці". У торгівельному залі в цей час знаходилися троє охоронців та двоє чоловіків у шкіряних куртках. Від коментарів вони відмовилися.

У лютому того ж року в Лубнах на Полтавщині правоохоронці зафіксували в аптеці "Здоров'я" три випадки продажу без рецепту препаратів з вмістом кодеїну — наркотичної речовини. Пізніше там провели обшук і вилучили 290 упаковок наркотичних препаратів.

Крім того, у лютому 2016 року поліція обшукала аптеку "Ромашка" у Кременчуці. Знайшли пігулки та ампули з наркотичним вмістом, на які не було накладних. Також виявили різні документи та ґаджети, що як заставу залишали наркозалежні. У кишені провізора знайшли шприц з розчином опію.

На Одещині викрили мережу аптек, яка торгувала ліками-підробками, в тому числі сильнодіючими. Деякі препарати були виготовлені у Росії чи ДНР/ЛНР. Усі аптеки були обладнані спеціальними схованками для зберігання фальсифікату і контрабанди.

Зараз ви читаєте новину «"Вбивці!": активісти заганьбили аптеку, що торгує наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути