четвер, 11 січня 2018 09:14

У Запоріжжі вибухнув скандал на зборах УПЦ МП через українську мову

У Запоріжжі вибухнув скандал на зборах УПЦ МП через українську мову
У Запоріжжі в Свято-Покровському соборі священики ледь не побилися, бо один з них заговорив українською мовою. Фото: alextv.zp.ua

У Запоріжжі 10 січня в Свято-Покровському соборі, де проходили збори єпархії УПЦ Московського патріархату, священики ледь не побилися через те, що один з них заговорив українською мовою.

Священики на зборах обговорювали вчинки отця Анатолія, який в соціальних мережах критикував проросійський курс УПЦ МП, передає Depo.Запоріжжя. Однак пояснити свою позицію йому не дали. Адже він заговорив українською мовою.

Люди почали кричати: "Говорите по-русски!".

"Я їм кажу, що українська - моя державна мова. А потім до мене підбігає секретар єпархії і каже, що 4 роки тому, коли я прийшов, то говорив російською. Кажу йому: "Але після цього ваша держава напала на мою. Люди змінюються і я змінився". Парафіяни кричали, штовхалися, думав, ще й поб'ють", - розповів священик.

Продовжувати службу в УПЦ МП отець Анатолій не може. Це вже не вперше він не знаходить спільної мови з іншими священиками єпархії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал зі священиком Московського патріархату: активістів побили біля храму

"Ця церква не українська. Вона використовує гроші України, заробляє на ній і одночасно ненавидить її. Що це за українська церква, якщо в ній ікона царя висить?" - сказав він.

У Запоріжжі священнослужитель Московського патріархату під час поховання відмовився відспівувати 2-річну дитину. Вона загинула від падіння на неї самогубця.
Роман Поліщук, батько покійного, розповів, що під час процесії священик дізнався - дитину хрестили священнослужителі церкви Київського патріархату. І навідріз відмовився проводити обряд відспівування.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі вибухнув скандал на зборах УПЦ МП через українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути