неділя, 06 грудня 2015 11:36

У Вінниці люди хочуть назвати вулицю іменем загиблого "кіборга"
4

Мешканці вінницької вулиці названої на честь більшовика Тарногородського захотіли присвоїти їй ім'я Сергія Зулінського, який загинув у донецькому аеропорту. Про це вони заявили на громадських слуханнях, що відбулися у ПМ "Зоря". Робоча група, яка діяла при міській раді, пропонувала назвати вулицю Деснянська, бо вона веде до одноіменного приміського села. Однак, більшість підтримала перейменування на честь "кіборга", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Він був патріотом ще з дитинства. Пам'ятаю, як ми ходили в якихось чорних спортивних костюмах із секонда, а він ще тоді дістав десь жовто-синього костюма і носив його. Ми заздрили. Із початком війни Сергій пішов у першій хвилі мобілізації. Мав новонароджену доньку, але навіть не думав відмазатись. Після навчання у Житомирі, попав у район аеропорту. В останній день перед здачею позицій, командир запитав хто поїде за пораненими. Сергій був одним із тих, хто зробив крок вперед. Після місяців пошуків знайшли тільки останки. Ми хотіли назвати зупинку на його честь. Коли дізналися, що вулицю будуть перейменовувати, то ми виступили із пропозицією назвати її на честь Сергія. Двічі збирали підписи по всій вулиці. І сьогодні громада нас підтримала", - каже товариш загиблого вінничанина Андрій Рибачок.

Тепер пропозицію мають підтримати депутати міської ради. Це ж стосується другої зміни, за яку проголосувала на слуханнях більшість – перейменування вулиці Стахурського на Андрія Первозванного.

"Вулицю Стахурського римо-католицька громада запропонувала перейменувати на честь Івана Павла ІІ, бо вона прилягає до Храму Святого Духа. Зібрали підписи і була велика ймовірність того, що це буде так. Потім нам сказали, що православна громада хоче іншу назву, але теж християнського підтексту – Андрія Первозванного. На сьогодні винесли назву вулиця Згоди. Нам вона не підходить, бо це щось дуже неконкретне. Може бути згода на анексію Путіна, наприклад. Після короткої наради з представниками православної церкви у залі – висловили спільне побажання назвати вулицю іменем Андрія Первозданного. Це другий по важливості апостол після Петра", - розповів голова польської організації "Кресов'яци" Юрій Войціцький.

Протягом трьох годин слухань 366 зареєстрованих присутніх розглянули близько тридцяти пропозицій від мешканців Вінниці. До зали муніципальна поліція впускала лише тих, хто мав паспорт із вінницькою реєстрацією. Розглянули назви 82 вулиць. Трохи не дотягнула до більшості пропозиція перейменування вулиці більшовика Іванова, що біля Олієжиркомбінату на Соняшникову. Відхилили також зміни назв 50-річчя Перемоги на Князя Святослава Хороброго, Ватутіна на Шухевича, Островського на Володимира Великого.

Нагадаємо, згідно пакету законів щодо декомунізації, назви вулиць та площ, що пов'язані з іменами осіб, які обіймали керівні посади у комуністичній партії і державні посади СРСР, УРСР повинні бути перейменованими до 21 лютого 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці люди хочуть назвати вулицю іменем загиблого "кіборга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути