пʼятниця, 13 грудня 2019 16:08

У Полтавській області створять військовий ліцей

У Полтавській області створять  військовий ліцей
За ініціативою керівника ОДА Олега Синєгубова у Полтавській області створять новий військовий ліцей

Під час наради голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова із членами Постійної комісії з питань освіти, науки та культури Полтавської облради, на виконання програми національно-патріотичного виховання очільник області дав доручення профільному департаменту облдержадміністрації опрацювати питання щодо створення нового Військового ліцею.

Учасники зібрання зазначили, що подібний крок буде цілком доцільним, адже на сьогодні в області немає жодного діючого спеціалізованого військового ліцею, а є лише Кременчуцький ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою.

За словами голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова, випускники військових ліцеїв, зазвичай мають гарні шанси стати професійними військовими, а також бути прийнятими до вищих навчальних закладів правоохоронного та безпекового профілю.

На думку голови комісії облради Сергія Шевчука, у місті Гадяч є не лише уся необхідна інфраструктура для проживання, навчання і виховання ліцеїстів, але й відповідні історичні традиції, адже Гадяч є однією із давніх козацьких столиць України.

Відповідний навчально-виховальний заклад планується створити на базі Гадяцького дитячого будинку Полтавської обласної ради після того, як буде вирішене питання щодо переведення нинішніх 18 вихованців дитячого будинку до сімейних форм виховання.

Зараз ви читаєте новину «У Полтавській області створять військовий ліцей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути