Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2018 13:26

У Полтавській міськраді розвалилась "ширка"
10

Автор: poltava.to
  Михайло Шевченко
Михайло Шевченко

В Полтаві розпалась більшість у депутатському корпусі. Найбільші фракції "Блок Петра Порошенка" і "Совість України" оголосили про переформатування влади.

"Забираємо свої голоси від голосування за призначення на посаду секретаря міськради і забираємо свого заступника міського голови Андрія Ляміна. Якщо вже почали переформатовувати владу, то давайте йти до кінця. Звільнимо всіх заступників мера і виберемо нових. Маємо вибрати із інших фракцій людей, які можуть взяти на себе відповідальність за те, що відбувається в місті", - сказав Андрій Матковський, голова фракції БПП.

Депутати більшістю голосів звільнили першого заступника міського голови Михайла Шевченка. В рамках рішення його вивели зі складу виконкому, припинили службу у виконкомі та звільнили з посади. Потім прозвучала ідея звільнити всіх заступників міського голови, але її не підтримали.

"Дуже важко працювати в таких умовах, коли у розпорядженні політики, а не виконавці. Буду ветувати спонтанні рішення і не нагнітати ситуацію", - сказав Олександр Мамай, міський голова.

Під час сесії міськради депутат Денис Поліщук склав повноваження після рішення територіальної виборчої комісії. Олександр Кісільов став новим депутатом міськради.
Прихильники депутата Дениса Поліщука прийшли у тематичних футболках із плакатами. Вимагали не забирати повноваження у їх обранця. Хтось із активістів постійно дув у свисток.

За три години розглянули 86 основних питань і десяток додаткових.

Під час сесії міськради
Фото: Денис Скриль
Оксана Деркач
Олександр Кісільов- новий депутат міськради
Михайло Шевченко
Активісти прийшли на підтримку екс-депутата Дениса Поліщука

Депутати проголосували, щоб біля міськради червоно-чорний прапор боротьби підніматимуть чотири рази на рік на державні свята: День Героїв (в останню неділю травня), День української зброї (14 жовтня), День добровольця (14 березня) та День гідності та свободи (21 листопада).-

Кадетський корпус на вулиці Соборності, 42 передали на баланс управління ЖКГ міськвиконкому Полтавської міської ради. Таким чином мають розпочати консервацію будівлі. Прозвучала інформація від депутата Юліана Матвійчука, що будівлю може забрати Державна судова адміністрація для розміщення там судів і подальшого утримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарили кастетом та зламали щелепу: в партійному офісі побили журналіста.

В Полтаві відзначили 9 травня ходою "Безсмертного полку". Міська влада зігнала учнів шкіл, які тримали в руках фотографії загиблих в Другій світовій війні. На акцію чиновники прийшли в червоній атрибутиці. Подекуди майоріли червоні прапори. Націоналісти виступили проти.

Зараз ви читаєте новину «У Полтавській міськраді розвалилась "ширка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути