пʼятниця, 14 липня 2017 14:34

У НАБУ пояснили затримання директора бронетанкового заводу

У НАБУ пояснили затримання директора бронетанкового заводу
Зловмисники продавали списані танкові двигуни, як нові / фото: Військова панорама

14 липня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали п'ятьох осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП "Львівський бронетанковий завод", у тому числі директора заводу та його заступника

Затримання проходили під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє прес-служба відомства.

"Затримано п'ятьох осіб: начальник ЦБТУ (Центральне бронетанкове управління) ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майор), начальник відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковник), директор і заступник директора ДП "Львівський бронетанковий завод", а також засновник ТОВ, задіяного у схемі", - йдеться у повідомленні.

У відомстві уточнили, що на Львівському бронетанковому заводі для танків Т-72 замість нових закупили двигуни, що були у використанні.

Співробітники Центрального бронетанкового управління ЗСУ, ЛБТЗ і засновник фірми-посередника здійснили 2015 року розтрату 28,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед приїздом Порошенка затримали директора Львівського бронетанкового заводу

Суть схеми - замість нових двигунів для танків Т-72 закуповували вживані двигуни, які в 2008-2009 роках були продані Міністерством оборони як надлишкове майно. Випуск цієї моделі двигунів припинили ще з 1990-х.

За заявами лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка розпочали розслідування щодо будинку і декларації генерального прокурора України Юрія Луценка. Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ пояснили затримання директора бронетанкового заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути