понеділок, 14 серпня 2017 16:18

У Москві затримали фігуранта "справи 2 травня"

У Москві затримали фігуранта "справи 2 травня"
Фігурант справи "2 травня" Владислав Ільницький втік до Москви / фото: РБК

Обвинуваченого у справі про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року, антимайданівця Владислава Ільницького затримали російські прикордонники в московському аеропорту "Домодєдово".

Він утік з-під домашнього арешту. Намагався потрапити на територію Росії, пише "Думская".

"Фігурант "справи 2 травня" Владислав Ільницький понад рік перебував під вартою в одеському СІЗО (познайомився з ним у в'язниці). У серпні 2015-го його відпустили під домашній арешт, днями втік з України. Вчора під час спроби потрапити на територію РФ його затримали. Зараз перебуває, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація", - пише сепаратист Артем Бузило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла шістьох загиблих по "справі 2 травня" ексгумують

Ільницький був так званим "куликовцем", тобто проросійським активістом. Його затримали відразу після трагедії 2 травня. Він перебував у СІЗО, а в серпні 2015 року Малиновський райсуд відпустив його під домашній арешт. Для Ільницького запобіжного заходу не визначили.

2 травня 2014 року в Одесі сталися масові заворушення. У Будинку профспілок, де сховалася частина людей, сталася пожежа. Загалом того дня в Одесі загинули 48 людей, ще понад 200 дістали поранення. Більшість жертв загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали фігуранта "справи 2 травня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути