вівторок, 25 липня 2017 16:04

Екс-очільник міліції безпеки Одеси отримав російське громадянство

Екс-очільник міліції безпеки Одеси отримав російське громадянство
Екс-очільник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджи отримав російське громадянство. Фото: antikor.com.ua

Екс-очільник міліції громадської безпеки Одеси Дмитро Фучеджи, якого звинувачують у причетності до організації заворушень 2 травня 2014 року, отримав російське громадянство.

Генпрокуратура РФ надіслала таку відповідь на запит ГПУ. Підтвердив інформацію і начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє "Громадське".

ГПУ попросила в російської сторони допомоги в екстрадиції та затриманні Фучеджи. У РФ сказали, що підозрюваний - російський громадянин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл Євромайдану: присяжні відмовилися розглядати справу екс-"беркутівців"

"Постає питання, чому особа, на яку поклали функції охорони громадського порядку під час масових заходів бездіяла. І бездіяла, коли супроводжувала агресивно налаштованих громадян, які підтримували Росію. Фактично своєю бездіяльністю спровокувала бійку між проросійськи та проукраїнськи налаштованими активістами, що призвело до стрілянини. І ще питання, чому ця особа отримала пізніше громадянство РФ – це ми намагаємось з'ясувати", – говорять слідчі прокуратури.

2 травня 2014 року в Одесі сталися масові заворушення. У Будинку профспілок, де сховалася частина людей, сталася пожежа. Загалом того дня в Одесі загинули 48 людей, ще понад 200 дістали поранення.
У травні 2014 року Фучеджи оголосили про підозру в причетності до організації масових заворушень, однак він втік до Придністров'я.
Нині справу про масові заворушення розслідує третя слідчо-оперативна група. Вона допитала понад 70 свідків, призначила додаткові експертизи, зокрема й хімічну, а також повідомила про підозру трьом особам. Вироки нікому не підписали.

Зараз ви читаєте новину «Екс-очільник міліції безпеки Одеси отримав російське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути