четвер, 18 лютого 2016 17:02

У Львові Великою месою вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв війни на Донбасі

У Львові Великою месою вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв війни на Донбасі

У суботу-неділю, 20 та 21 лютого, о 18:00 у Концертному залі ім. С. Людкевича Львівська обласна філармонія та Державна академічна хорова капела "Дударик" презентують прем'єрне виконання Великої меси до мінор Вольфганга Амадея Моцарта. Україна та Польща об'єднаються для вшанування роковин-пам'яті Героїв Небесної Сотні та Героїв війни на сході України.
Учасники концерту: Дорота Щепанська (сопрано, Польща), Агнєшка Тиравська-Копєц (сопрано, Польща), Назар Лозинський (тенор), Назар Омельчук (бас), Академічний хор Люблінської Політехніки (м. Люблін, Польща), Ельжбєта Кшемінська (диригент), Державна академічна хорова капела "Дударик" (художній керівник – народний артист України Микола Кацал), Академічний молодіжний симфонічний оркестр "INSO-Львів" (художній керівник – Герой України, народний артист України Мирослав Скорик). Диригент – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп.
"Велика меса до мінор – один із останніх найвеличніших творів Вольфганга Амадея Моцарта. Цей твір буде вперше виконаний у Львові, і у цьому його безумовна цінність. Його виконання стане гідним вшанування Воїнів Світла", - каже диригент капели "Дударик" Дмитро Кацал.
Пожертви, зібрані на концертах, та кошти з реалізації квитків буде передано на допомогу родинам загиблих Героїв Третього аеромобільно-десантного батальйону 80-ї бригади.
До організації вечорів-пам'яті долучилися Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська міська рада, Державна академічна чоловіча хорова капела "Дударик".Меценати: ПАТ "Концерн Галнафтогаз", ПП "Лео Кераміка", ТОВ "Оптика Нова".
Впродовж тижня з 18 до 24 лютого у фойє філармонії буде представлена експозиція Київського музею Революції Гідності, що є дотичною до сьогоднішних подій.
Інформація за телефоном: Ольга Максим'як, відділ реклами та маркетингу
Тел.:0981301061
0676734210

Зараз ви читаєте новину «У Львові Великою месою вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути