Ексклюзиви
неділя, 30 березня 2014 17:07

У Львові на молитовному віче вшанували загиблих Героїв Небесної сотні
13

Фото: Ольга Швед

У неділю, 30 березня у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні. Через сорок днів після трагічної загибелі героїв, львів'яни зібралися на Євромайдані міста, щоб віддати шану тим, хто поклав своє життя заради вільної України.

На панахиду зібралося близько 5 тисяч людей, так само було багато туристів з різних країн. Усі вони покладали квіти біля стіни Героїв із фотографіями та іменами загиблих людей. Із Львівщини у столиці, на Майдані, загинуло найбільше Героїв – 19. Більшість – із районів області.
Розпочався захід по обіді із поминальної міжконфесійної панахиди за невинно вбитими.

"У час, коли Україна переживає важкі дні, коли багато-хто зневірився і втомився від боротьби, запрошуємо усіх прийти на реквієм-панахиду і не просто вшанувати наших героїв, але й згадати, хто ми. На сороковий день після трагічної загибелі невинних, спільною молитвою ми звернемося до Бога, щоб їхні душі спочивали з миром, а у нашій країні запанували злагода і спокій. Проживімо цей день у шану світлої пам'яті наших героїв", - закликають організатори віче.

Родичів полеглих Героїв Львівщини на панахиді майже не було. Як пояснили присутні, саме сьогодні усі вони разом із своїми родинами поминають загиблих вдома, на кладовищі та церквах.

На віче виступив і один із координаторів Львівського Євромайдану – Роман Брезіцький.

"Я багато разів звертався до вас із сцени цього Майдану, закликав не боятися. Якби не наші герої – ми б нічого не змогли і не досягли. Вони поклали голову за нашу свободу, вони – не боялися, вічна їм пам'ять!", - каже Брезіцький.

Після панахиди та віче відбувся концерт-реквієм. Звучали духовні та патріотичні українські пісні у виконанні академічної капели "Трембіта" та солістів капели.

Сцену на площі перед пам'ятником Т. Шевченкові розбирати не будуть аж до самих Президентських виборів. Організатори кажуть, що ця сцена – символ того, що не політики керують людьми, а люди політками. І у разі чого – Майдан може знову зібратися. Так само не прибирають два намети і польову кухню.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на молитовному віче вшанували загиблих Героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути