четвер, 09 травня 2013 11:13

У Львові двоє людей розгорнули антикомуністичні плакати: "Москалі, гоу хоум!"

По закінченню урочистостей з нагоди 68-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні на Пагорбі Слави у Львові двоє людей розгорнули антикомуністичні плакати.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", молоді люди тримають плакати з написами "Москалі, гоу хоум!", "Геть, вбивці!" із зображенням свастики, серпа і молота і черепа з кістками.

Автор: Фото: zaxid.net
 

Вони заявили, що є громадянами України і мають повне право висловлювати свою позицію, оскільки "це особистий протест, а не масова акція".

Правоохоронці, посилаючись на судову заборону, попросили їх припинити акцію.

Кілька радикально налаштованих осіб скандують "Слава нації - смерть ворогам", "Слава Україні!", "Москаляку на гіляку".

Як повідомлялося, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення всіх масових акцій, присвячених Дню перемоги, крім офіційних заходів.

Як повідомляє Zahid.net на Пагорбі слави, жінка, яка представилась українською журналісткою Оленою Бойко, розгорнула червоний прапор. Вона наголосила, що без нього не було б України і її незалежності. Під час її промови до пам'ятника підбіг начальник обласної міліції Олександр Рудяк і кілька "свободівців".

 

Міліціонер пояснив жінці, що за рішенням міської ради заборонено розгортати символіку, а "свободівці" Любомир Мельничук та Андріан Гутник вирвали у жінки прапор, зім'яли його і почали кричати: "Міліція, забери червону шмату". Присутні люди, які прийшли вшанувати пам'ять полеглих у Другій світовій війні, почали обурюватись, що "Свобода" робить некоректно, мовляв, нехай іде вшановувати своїх героїв.

Зараз ви читаєте новину «У Львові двоє людей розгорнули антикомуністичні плакати: "Москалі, гоу хоум!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

184

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути