Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2021 16:11

У Харкові хочуть поміняти губернатора та голову Нацполіції в інтересах Добкіна і Фельдмана - ЗМІ

У Харкові хочуть поміняти губернатора та голову Нацполіції в інтересах Добкіна і Фельдмана - ЗМІ
ЗМІ: "Добкін і Фельдман планують фальсифікації на виборах в Харкові та лобіюють кадрові зміни в ОП"

Протягом найближчих тижнів в Харкові може бути призначений новий глава обласної державної адміністрації та керівник обласного управління Національної поліції. Кадрові ротації повинні стати підсумком тіньових переговорів Офісу президента з групою нардепа від ОПЗЖ Олександра Фельдмана і кандидата в мери міста Михайла Добкіна, яку на столичному рівні представляє міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, пише видання "Дело". Кадрові ротації дозволять кандидату в мери організувати фальсифікації, стверджується в матеріалі.

Зокрема, після рішення Кабміну свою посаду найближчим часом покине глава Харківської обладміністрації Айна Тимчук. На посаду керівника обладміністрації від угруповання Фельдмана-Добкіна претендує Олександр Скакун, який протягом останніх декількох років займав посаду заступника губернатора з силових питань. Скакун виходець зі Служби безпеки. Саме його вважають одним з тих силовиків, хто не допустив розвитку сепаратистських рухів у Харкові в 2014 році. Але тепер його завданням якраз буде забезпечити перемогу для головного ідеолога федералізації в місті.

Друга кадрова ротація - новий начальник управління Нацполіції в Харківській області. Призначений в грудні минулого року на цю посаду 38-річний полковник Андрій Рубель незабаром змушений буде поступитися своїм місцем Ігорю Назаренко, який працює в правоохоронних органах з кінця 80-х - початку 90-х років і спеціалізується на кримінальній тематиці і боротьбі з незаконним обігом наркотиків. З чуток, саме Назаренко допомагав Фельдману виграти кілька останніх мажоритарних кампаній. У 2019 році очолив Київський райвідділ, який пов'язують безпосередньо з інтересами Фельдмана. Адже саме на території цього району розміщений ринок Барабашово (належить Фельдману), який завжди був відомий можливістю для правоохоронців "покошмарити" підприємців.

"Саме з Барабашово пов'язаний і особистий бізнес-інтерес Фельдмана в підтримці Добкіна як майбутнього мера Харкова. Справа в тому, що ринок нелегально займає близько 10 га землі в центрі міста, і щоб продовжувати користуватися цією ділянкою, заробляючи на ньому нечувані доходи, Фельдману необхідний свій мер і свій начальник обласної поліції", - наголошується в матеріалі.

Обидві кандидатури - Скакуна та Назаренка - в Офісі президента нібито представляв і лобіював міністр Чернишов. Крім Фельдмана і Добкіна, їх також просуває Володимир Дідух.

Він нібито давно дружить з Фельдманом, Добкіним і Чернишовим, називаючи їх не інакше як "сім'я". "Серед можливих "бонусів", які він може отримати від "нових облич" в керівництві області - доступ до нового "ринку" - кордону з Росією з відповідним контрабандним потенціалом. Через Чернишова, як стверджують джерела, Дідух має прямий вихід на главу Офісу президента Андрія Єрмака, який і погодив дві кадрові заміни в Харківській області, заплановані на середину серпня", - йдеться в статті.

"Не дивлячись на те, що питання з кадровими призначеннями є практично вирішеним, незрозуміло, чи пройшли вони акцептування у президента Володимира Зеленського. Адже репутаційні ризики, які несе з собою підігрування відверто проросійським силам в стратегічному регіоні на кордоні з країною агресором - незрівнянно вищі і болючіші , ніж одномоментні бізнес-інтереси, які переслідують кон'юнктурні гравці в уряді і оточенні глави держави", - резюмує видання.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові хочуть поміняти губернатора та голову Нацполіції в інтересах Добкіна і Фельдмана - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути