Ексклюзиви
понеділок, 20 травня 2013 15:59

У Харкові будуватимуть стадіон для проведення баскетбольного чемпіонату
7

Фото: Фото: Оксана Худояр

У червні цього року в Харкові почнуть будувати стадіон для проведення чемпіонату з баскетболу "Євробаскет 2015". Про це під час презентації проекту "Харків-Арена" заявив мер Харкова Геннадій Кернес.

З його слів, новий комплекс зведуть неподалік старого стадіону, на вул. Маршала Жукова, 2б. На площі в 5 га, окрім чотириповерхової "Харків-Арени" збудують дитячо-юнацьку спортивну школу.

"Місце для будівництва комплексу ми обрали для максимального комфорту вболівальників і спортсменів. Від нього п'ять хвилин до метро. Навколо "Харків-Арени" парк, де знаходиться фонтан, збудований спеціально до "Олімпіади 80-го". Поруч ми, як і обіцяли, поставимо пам'ятник барду Володимирові Висоцькому. Стадіон розрахований на тисячу паркомісць. Зробимо все можливе, щоб під час баскетбольного чемпіонату туристам у нас сподобалось, і вони, як під час футбольного Євро, не захотіли б від нас їхати", - заявив Кернес.

Генеральним інвестором будівництва комплексу виступає фірма "ВЕТЕК" (Східно-європейська паливно-енергетична компанія), яку очолює Сергій Курченко, власник футбольного клубу "Металіст". Представник генерального інвестора Костянтин Пивоваров розповів, що "Харків-Арену" будуватимуть на 6200 глядачів.

"Комплекс проектується як універсальний зал для проведення спортивних тренувань із різних видів спорту, а також концертів, виставок, ярмарків. Також там передбачається льодове покриття, тому тут можна буде проводити хокейні матчі, конкурси з фігурного катання. Можна просто прийти й покататись на ковзанах.

"Харків-Арена" повністю відповідатиме потребам осіб із обмеженими фізичними можливостями", - зазначив Пивоваров. Всього компанія інвестує в комплекс 350 млн грн. Здати об'єкт збираються не пізніше грудня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові будуватимуть стадіон для проведення баскетбольного чемпіонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути