неділя, 26 травня 2024 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У ДПСУ оцінили ймовірність наступу росіян на Сумщину

У ДПСУ оцінили ймовірність наступу росіян на Сумщину
Росіяни тримають свої підрозділи поблизу кордону з Сумською областю, заявив речник ДПСУ Андрій Демченко. Фото: Медіацентр

Росіяни тримають свої підрозділи поблизу кордону з Сумською областю, але цих сил недостатньо для успішного наступу.

Водночас українські Сили оборони готові до будь-яких сценаріїв. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він нагадав, що протяжність українсько-російського кордону в Сумській області складає понад 560 км.

"Але звісно, що ворог, як і раніше, тримає певні свої підрозділи, сили та засоби на цих напрямках. Не можна виключати, що ворог продовжує нарощувати свої сили на цих напрямках. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники можуть піти в наступ на Харківщину із Сумщини - Синєгубов

За словами речника ДПСУ, росіяни можуть в Сумській області зробити щось подібне до того, що відбувається в Харківській області.

"Для того, щоб створити такі зони, де ведуться повномасштабні бойові дії для того, щоб розтягнути Сили оборони нашої держави, в тому числі і на цей напрямок. Але, на щастя, те, що ми фіксуємо, навіть попри ті сили, які зараз є у ворога, їх недостатньо для того, щоб досягнути такої стратегічної цілі", - зазначив Демченко.

Однак, на його думку, росіяни все ж можуть застосувати ці недостатні сили на Сумському напрямку, щоб "сіяти паніку, розтягувати наші сили й не дозволяти їх перекидати на інші напрямки".

Диверсанти намагаються прорватися на територію України по кілька разів на тиждень. Зокрема російські ДРГ активізувалися у Сумській області. Там ворог постійно намагається застосовувати ДРГ і проводити диверсійну діяльність.

Диверсанти намагаються знайти місця розташування українських підрозділів, дізнатися, як побудована оборона, щоб у подальшому наносити туди удари з потужного озброєння.

Зараз ви читаєте новину «У ДПСУ оцінили ймовірність наступу росіян на Сумщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути